RELACIONS TRANFRONTERERES

Barrera avisa que la Seu no pot assumir l'arribada massiva de nous residents per manca d’habitatge a Andorra

L'alcalde Joan Barrera reivindica un "creixement tranquil i sostenible" de la Seu d'Urgell
Barrera declaració institucional 2
photo_camera L'alcalde Joan Barrera ha fet declaració institucional sobre les relacions amb Andorra / laseu.cat

Aquest matí, l’alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, ha convocat una roda de premsa per respondre a les declaracions fetes, aquests últims dies, pels representants polítics andorrans respecte al tema dels fronterers.

Barrera declaració institucional
L'alcalde Joan Barrera ha fet declaració institucional sobre les relacions amb Andorra / laseu.cat

Joan Barrera ha llegit la declaració d’alcaldia, que compta amb quatre punts clau:

  • La Seu com a ciutat equilibrada que ha tingut, de sempre, un creixement tranquil i sostenible i, per tant, no es pot permetre una arribada massiva de persones que trenquin aquesta dinàmica.
  • Els equipaments municipals, educatius, sanitaris i socials, estan dimensionats per a la població existent i no es poden crear desequilibris que no estiguin amb concordança amb la realitat pròpia de la ciutat.
  • La manera d’afrontar el futur comú és a través del respecte, el diàleg i el reconeixement mutu.
  • L’equip de govern està a favor de treballar conjuntament per fer possible la gran aposta de futur que seria l’establiment d’un organisme permanent per intensificar entre el Principat d’Andorra, la ciutat de la Seu, i l’àrea d’influència veïna, les relacions ens els àmbits d’interès comú de la sanitat, educació, indústria, comerç, etc.

L’alcalde urgellenc ha volgut remarcar que “totes les relacions han de ser amb diàleg, respecte i reconeixement mutu.” Barrera ha comunicat que també s’està consensuant un document comú amb tots els grups municipals.