ANDORRA CULTURA

El somni de Don Guillem, una experiència màgica amb hologrames, que fa reviure la història d'Andorra

El Ministeri de Cultura ha impulsat "El somni de Don Guillem. Una experiència màgica amb hologrames" que fa reviure la història del país a partir d’una experiència multisensorial que combina objectes tangibles, tecnologia i l’espai real per transportar-nos al temps del baró, a l’Andorra del final del segle XIX, al capvespre d’una família poderosa, entre els murs d’una residència estival que encara conserva els records d’una nissaga que va viure entre luxes i capricis allunyats de la realitat andorrana.
somni
photo_camera El somni de Don Guillem és una projecte cultural d'Andorra.

"El somni de Don Guillem" és una experiència audiovisual absorbent en un entorn evocador i que culmina la visita a la casa museu mitjançant un sistema immersiu amb dos hologrames i cinc quadres màgics al cap de casa de la Casa d’Areny-Plandolit, que ofereixen cinc escenes que recreen la vivència de Don Guillem fent memòria dels grans moments de la seva vida i transportant-nos al seu temps.

L’esperit de Don Guillem s’ha materialitzat gràcies a Grup Transversal SA, que va guanyar el concurs internacional per la qualitat del projecte, l’adaptació a la demanda, i la combinació d’espectacle i cultura i innovació i tradició. L’equip interdisciplinari de l’empresa ha treballat intensament a partir del guió redactat per l’escriptor i historiador Albert Villaró i amb l’assessorament dels departaments de Patrimoni Cultural i Política Lingüística. Aquest relat enllaça els diversos hologrames, imatges màgiques que semblen realitats corpòries fetes amb la matèria dels esperits, producte de la combinació de llum projectada en un vidre transparent, attrezzo i il·lusionisme.

El projecte vol emocionar: commoure els visitants a través de la tecnologia i evocant els records d’un dels personatges clau de la història del país. Es tracta de compartir un dels episodis més convulsos de la història de Don Guillem i de la seva nissaga mitjançant l’ús de la tecnologia, amb un format sorprenent, que combina tecnologia i tradició. Tot plegat, en una estratègia que passa per incrementar l’audiència de la Casa d’Areny-Plandolit i la xarxa de museus gestionats pel Govern amb la incorporació d’un recurs pensat per a tots els públics, des dels més petits i els escolars i també el públic adult i la gent gran, ja que és un projecte pensat per no caure en la bretxa digital. La incorporació de recursos innovadors i inclusius continuarà al llarg d'aquest 2023 als diversos museus nacionals.

El funcionament

- Durada: 15 minuts aprox.

- Idiomes disponibles: català, espanyol, francès i anglès.

- Aforament: 30 persones.

- Tarifes

- Entrada individual: 7 € (inclou servei d’audioguies, visita a la Casa d’Areny-Plandolit, el Museu Postal i l’exposició de l’Era del Raser i sistema immersiu).

- Entrada reduïda: 3,50 € (grups de més de 10 persones, més grans de 65 anys, estudiants estrangers).

- Entrada gratuïta (menors de 10 anys, targeta magna, carnet jove, carnet ICOM i d’Icomos, persones amb discapacitat, primer i tercer dissabtes del mes per als residents del país, les escoles i els estudiants nacionals, els serveis socials i el Club Piolet).

- Visita guiada: suplement d’1,50 € per persona i amb reserva prèvia.

somni2
Imatge del projecte.

Reserves

[email protected] 

Tel.: (00 376) 839 760

Horaris

-Maig-octubre de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. Diumenges de 10 a 14 h. Diumenges tarda i dilluns tancat.

-Novembre-abril de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. Diumenges i dilluns tancat.