CONFERÈNCIES

Albert Villaró ofereix la primera de les conferències de divulgació del Relat Històric d’Andorra

La propera ponència serà al juny i anirà a càrrec de l'historiador urgellenc Pau Chica
Villaró conferència Andorra 1
photo_camera 'La xerrada 'Una petita història cultural andorrana' a càrrec d'Albert Villaró / Govern d'Andorra

L’historiador i escriptor, Albert Villaró, ha ofert aquest dijous la primera de les conferències de divulgació del Relat Històric d’Andorra, sota el títol ‘Una petita història cultural andorrana’. Villaró és autor de l’article ‘Història de la creació cultural: de l’Antiguitat al segle XX’, que es pot consultar a la plataforma digital www.historia.ad i que ha servit com a base de la xerrada d’aquesta tarda. L’acte ha tingut lloc a la Biblioteca Nacional d’Andorra.

Després de posar en marxa el portal que recull el Relat Nacional, com a eina per donar a conèixer la història d’Andorra, el Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports treballa en el desplegament d’un seguit d’accions amb l’objectiu de fer més accessibles els continguts del Relat Històric d’Andorra i acostar-los als diferents públics. Una d’aquestes accions és l’organització periòdica de conferències que posin el focus en èpoques o aspectes concrets de la història del país.

Villaró conferència Andorra 1
'La xerrada 'Una petita història cultural andorrana' a càrrec d'Albert Villaró / Govern d'Andorra

En la conferència d’aquesta tarda, Villaró ha fet un repàs a les manifestacions culturals des de la Prehistòria fins a la producció literària d’Antoni Morell. Una de les conclusions de l’historiador és que “a Andorra, hi ha hagut creació cultural al nivell dels països de l’entorn, amb independència que algunes arts o determinats corrents estètics hi hagin arribat més d’hora o més tard”.

La propera conferència es celebrarà durant el mes de juny i serà a càrrec de l’historiador i tècnic de l’Arxiu Nacional d’Andorra, Pau Chica. Com a especialista en història contemporània i autor també d’un dels articles del Relat Històric d’Andorra, Chica parlarà d’Andorra a la primera meitat del segle XX.