AUDIÈNCIA

El Papa Francesc rep la rèplica de la marededeu de Canòlich amb motiu del 800 aniversari de la troballa

Van acompanyar l’arquebisbe, Joan-Enric Vives, el rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert; l’ambaixador davant de la Santa Seu, Carles Àlvarez Marfany; i els cònsols lauredians, Josep Majoral i Mònica Codina. 
Pepe Chisvert Canòlich
photo_camera El rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, amb el Papa Francesc / Bisbat d'Urgell

L’audiència s’inscriu dins els actes programats per celebrar els 800 anys de la troballa, per part d’un humil pastor de Bixessarri, alertat per un ocell de colors, de la imatge tan estimada de la Mare de Déu de Canòlich.

Amb motiu d’aquesta efemèride, una talla de la imatge de la Mare de Déu de Canòlich va estar present en l’Audiència General del Sant Pare a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Aquesta talla de la imatge de la M. de Déu de Canòlich va ser lliurada al Sant Pare Francesc. La talla realitzada en un taller barceloní amb la màxima fidelitat amb l’original que, tal com explica la llegenda, fou trobada per un pastor el 14 de juliol de 1223, on més tard es va construir el Santuari de la Mare de Déu de Canòlich. Enguany, 800 anys més tard, s’estan duent a terme tot un seguit d’activitats de celebració.

Pepe Chisvert Canòlich 2
L’arquebisbe, Joan-Enric Vives, amb el rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, i el cònsol, Josep Majoral  / Bisbat d'Urgell


En acabar la celebració de l’audiència, a la Basílica de Sant Pere, Mons. Joan-Enric va presidir dins la basílica, amb el grup de pelegrins de Sant Julià de Lòria la pregària Mariana que el Papa ha proposat per a tota l’Esglésai en preparació a la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode del proper mes d’octubre.

Les celebracions d’aquest 8è. centenari seguiran en els propers dies, amb l’estrena, aquest dijous, dia 1 de juny, del curtmetratge “Tirites”, que parla sobre la trobada de la Verge de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria.