26.06.2022 |
Viure als Pirineus

Restablerta la circulació a la carretera d'accés a Andorra des de Catalunya, afectada per l'esllavissada de dissabte

Tots els vehicles ja poden circular amb normalitat per la CG-1, una vegada enllestida la construcció del mur de contenció

Vehicles circulant per la carretera CG-1 d'accés a Andorra des de la Seu d'Urgell, sota el mur de contenció que s'ha aixecat per contenir nous despreniments. Imatge del 14 d'agost del 2019. (Horitzontal)
Vehicles circulant per la carretera CG-1 d'accés a Andorra des de la Seu d'Urgell, sota el mur de contenció que s'ha aixecat per contenir nous despreniments.
Restablerta la circulació a la carretera d'accés a Andorra des de Catalunya, afectada per l'esllavissada de dissabte

Aquest dimecres al migdia ha quedat restablerta en els seus carrils habituals la circulació per la carretera CG-1 d'accés a Andorra des de la Seu d'Urgell, afectada per l'esllavissada de dissabte. D'aquesta manera, els vehicles de tota mena, inclosos els pesants, ja poden circular amb total normalitat pel tram afectat quatre dies després de l'incident. Els treballs per construir un mur per contenir nous despreniments que es puguin produir a la zona han permès reobrir la carretera amb més celeritat del que havia previst el govern d'Andorra, que inicialment confiava poder restablir la circulació habitual aquest dijous. Des del govern andorrà asseguren que els informes tècnics avalen que la carretera es pot utilitzar amb total seguretat. Tot i això, se seguirà monitoritzant l'àrea afectada de forma constant.

Els especialistes preveuen encara petits despreniments de purga que no haurien de tenir més afectació que l'aixecament de pols. Per aquest motiu, i donat que la visió podria veure's afectada momentàniament, la policia andorrana es mantindrà present a la zona per tal d'assistir els conductors i tallar momentàniament el trànsit en cas necessari. La resta del desplegament logístic i sanitari especial que ha desplegat el govern d'Andorra durant aquests dies queda desactivat.

Tal com va avançar dimarts el govern andorrà, l'aparcament exterior del centre comercial Punt de Trobada també queda restablert. En la part més propera al sud, els vehicles poden aparcar-hi amb tota normalitat. En canvi, en la meitat nord, més a prop de la zona de l'esllavissada, s'hi permet la circulació però no l'estacionament.

Previsió de trànsit pel pont del 15 d'agost

Durant els pròxims dies i a partir d'aquest dijous, el departament de Mobilitat del govern d'Andorra preveu una entrada de 57.000 vehicles al país. La majoria d'aquests, prop de 39.000, ho faran per la frontera del riu Runer. Es tracta d'una proporció similar a la d'anys anteriors. Donat que la circulació per la CG-1 ha quedat totalment restablerta, no es preveuen més retencions de les habituals a la zona. Així i tot, el departament de Mobilitat recorda que es pot consultar la previsió de les hores

Restablerta la circulació a la carretera d'accés a Andorra des de Catalunya, afectada per l'esllavissada de dissabte
Comentarios