OBITUARI

Multitudinari adeu a l'excap de Govern d'Andorra, Antoni Martí

L'església Sant Pere Màrtir d'Escaldes Engordany s'ha omplert de gom a gom en una cerimònia oficiada pel Copríncep Episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives.
Funeral d'Estat per l'excap de Govern Antoni Martí Petit-Escaldes-Engordany.Foto:SFGA/CEsteve
photo_camera Funeral d'Estat per l'excap de Govern Antoni Martí Petit-Escaldes-Engordany.Foto:SFGA/CEsteve

Centenars de persones han acudit aquest dimecres al funeral d'Estat per Antoni Martí Petit, excap de Govern d'Andorra, que va morir de manera sobtada aquest dilluns. La cerimònia l'ha oficiat el Copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. 

"Un gran servidor d'Andorra, que anteposava el bé comú al propí". Amb aquestes paraules ha definit l'arquebisbe Joan-Enric Vives la figura d'Antoni Martí durant l'homilia. Un acte que ha deixat petita l'església de Sant Pere Màrtir, amb la presència del Govern en ple, representants comunals i de tots els sectors socials del país.

En les seves paraules, Joan-Enric Vives ha lloat la part més humana d'Antoni Martí, del qual ha destacat el tarannà dialogant. Un home que, segons Vives, estimava per sobre de tot el seu país i la seva família, amb una trajectòria pública de servei en els diversos càrrecs que va exercir al Comú, al Govern i al Consell General.

L'arquebisbe d'Urgell ha fet èmfasi en el deute que la societat andorrana tindrà sempre amb Martí, ja que va ser el garant de la culminació del procés de transformació, homologació i de transparència internacional que ha servit per a modernitzar el país.

Amb un sentit record per a la família, punt de referència fonamental per a l'ex cap de Govern, Joan-Enric Vives ha assegurat que Antoni Martí serà recordat com un servidor públic que anteposava el bé comú al propi.