OBITUARI

Mor el periodista de Ràdio Nacional d'Andorra, Àlex Lliteras

La mort del periodista, referent de la comunicació a Andorra i el Pirineu, ha causat una gran commoció.
Àlex Lliteras
photo_camera El periodista Àlex Lliteras als estudis de Ràdio Nacional d'Andorra/Andorra Difusió

El periodista Àlex Lliteras ha mort avui als 59 anys de forma sobtada al seu domicili, segons ha informat el Diari d'Andorra, mitjà on havia treballat i encara col·laborava. Lliteras tenia una llarga trajectòria professional molt vinculada a Andorra i actualment treballava a RTVA, on era responsable del programa de Ràdio Nacional Ara i Aquí, que havia deixat de presentar els últims mesos, i havia estat l'encarregat de presentar els debats electorals durant molts anys. El periodista traspassat era columnista del Diari d'Andorra, on publicava cada quinze dies una col·laboració a la secció Les Set Claus, l'última es va publicar el passat 27 de setembre sota el títol De canyes i rànquings.

Àlex Lliteras va arribar a Andorra per treballar a Informacions Diari. Va començar com a redactor de la secció d'Esports per convertir-se el febrer del 2001 en coordinador d'informatius d'Andorra 7Ràdio, l'emissora del Diari d'Andorra.

La defunció d'Àlex Lliteras, que era pare d'un fill de 24 anys i un apassionat del món del bàsquet, ha causat una gran commoció a tot el país. El ministre Portaveu Eric Jover ha tancat la roda de premsa posterior a la reunió de ministres amb un missatge de còndol, el qual s'ha extés durant tota la tarda a les xarxes socials. Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha expressat "el suport i condol a la família i als amics i companys d'RTVA". També s'hi han expressat al respecte l'escriptor Albert Villaró, que ho ha valorat com "una gran pena", i un gran nombre de representants del món polític i de les entitats del Principat d'Andorra.

Àlex Lliteras amb Gorka Aixàs

(Foto: El periodista Àlex Lliteras entrevistant a Gorka Aixàs, president del Bàsquet Club Andorra)

Xavier Espot twitter

Albert Villaró twitter