AEROPORTS

El ministre de Presidència d'Andorra es reuneix amb línies britàniques per impulsar vols des de la Seu

Després de consolidar la línia amb Madrid, ara es treballa perquè la connexió amb altres destinacions com París, Lisboa i Londres, sigui una realitat.
Gallardo vols amb Londres la Seu
photo_camera La delegació andorrana amb el ministre del Regne Unit, Ranil Jayawardena / Govern d'Andorra

El ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquesta tarda a Londres amb el ministre de Comerç Internacional del Regne Unit, Ranil Jayawardena. Dins dels punts de la sessió de treball s’ha abordat la necessitat d’accelerar la tramitació d’un conveni per evitar la doble imposició (CDI) entre els dos països per impulsar encara més els intercanvis econòmics. De fet les darreres xifres d’inversió estrangera formalitzada a Andorra mostren com l’any passat es van superar els 8 milions d’euros, la xifra més alta des de l’obertura econòmica, que supera en més d’un 500% el rècord dels 1,4 milions de l’any 2017.

Vol la Seu Madrid
Vol a Madrid des de l'Aeroport de la Seu d'Urgell

Paral·lelament, durant la reunió el ministre ha exposat que s’està treballant en establir vols setmanals entre l’aeroport de la Seu d’Urgell-Andorra i Londres, per facilitar l’arribada d’inversors i turistes al país. L’any passat més de 100.000 britànics van visitar Andorra i més de 800 hi resideixen permanentment. Precisament Gallardo també ha aprofitat el seu desplaçament per reunir-se amb representants de línies aèries de companyies com British Airways. Després de consolidar la línia amb Madrid, ara es treballa perquè la connexió amb altres destinacions com París, Lisboa i Londres, sigui una realitat.

Els dos ministres han abordat altres qüestions com l’estat de les negociacions, en matèria econòmica, de l’acord d’associació amb la Unió Europea.

La delegació andorrana l’ha completat el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i l’ambaixador al Regne Unit, Carles Jordana, que també han mantingut avui altres reunions de treball amb la direcció del London Sport.

Dimarts el ministre i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, juntament amb la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, van mantenir trobades amb representants d’empreses tecnològiques, de grans corporacions, de fons d’inversió i de mitjans de comunicació, en una jornada organitzada per l’agència de promoció econòmica del país.