TURISME

Andorra estrena el pont tibetà de Canillo, una passarel·la de 600 metres que sobrevola la vall del Riu

El cost total és de 4,5 milions d’euros i el comú de Canillo preveu que unes 75.000 persones visitin aquesta instal·lació durant la temporada d'estiu, això suposaria una facturació per sobre dels 700.000 euros.
Pont tibetà de Canillo Comú de Canillo
photo_camera Andorra ha inaugurat el Pont Tibetà de Canillo / Comú de Canillo

Andorra ha inaugurat aquest dimarts el pont tibetà de la parròquia de Canillo. Tres anys i 4,5 milions d'euros s'han necessitat per concretar un projecte que aspira a convertir-se en un pol d'atracció nacional. El pont tibetà de Canillo serà un dels més llargs del món, amb més de 600 metres.

El pont se situa a prop del mirador del Roc de Quer. Es tracta d’un dels punts més visitats del Principat en plena natura, amb unes impressionants vistes on s’alça l’escultura d’un pensador assegut sobre una biga. L’accés a la passarel·la es troba a prop del mirador, on discorre el circuit cap a la vall de Montaup fins al coll de la Cauba. Enllaça amb dues passarel·les tibetanes, una de 35 metres, a 12 metres d’alçada, i l’altra sobre la vall del riu, de gairebé 600 metres de llargada i 200 metres de desnivell. 

Pont tibetà Canillo inauguració
Inauguració del pont tibetà a la parròquia de Canillo / andorradifusio.ad

El comú de Canillo preveu que unes 75.000 persones visiten aquesta instal·lació durant la temporada d'estiu i la facturació es podria enfilar per sobre dels 700.000 euros. L'accés costarà 12 euros per als adults i de 9 per als nens, mentre que els menors de sis anys no hauran de pagar. Hi ha la  possibilitat d'una entrada combinada, incloent-hi el roc del Quer, de 14,5 euros per als adults i 11,5 per als nens.

comentaris