29.11.2021 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

El Govern d'Andorra adjudica les obres de l'esllavissada de la Portalada

L’import total previst dels treballs és de 4.832.323,77 euros, duraran un any i no implicaran tall de circulació
Pla de detall d'una part de l'esllavissada que s'ha produit a la carretera CG-1 d'Andorra vista des de la zona de la Borda Sabaté i on es veu un forat ple d'aigua i part del sostre del centre comercial Punt de Trobada, el 10 d'agost de 2019 (Horitzontal).
Esllavissada a la carretera CG-1 d'Andorra vista des de la zona de la Borda Sabaté/Albert Lijarcio
El Govern d'Andorra adjudica les obres de l'esllavissada de la Portalada

El Govern d'Andorra ha aprovat, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, l’adjudicació dels treballs de protecció enfront la caiguda de blocs rocosos a la zona de la Portalada, a la CG-1, a Sant Julià de Lòria. 

Entre les tasques a efectuar a la zona més destacables, hi ha l’execució d’un peu per estabilitzar per gravetat la part submergida del mur de sosteniment de la carretera, la realització d’ancoratges definitius a la part superior, l’estabilització amb una escullera del talús de la zona nord i la construcció d’un mur pantalla al límit de la carretera, d’entre 5 i 9 metres. L’import total previst dels treballs és de 4.832.323,77 euros.

Eric Jover: “Les obres no implicaran el tall de la circulació a la zona”

Termini d’execució és de 12 mesos

El Consell de Ministres, en la sessió d’aquest dimecres, també ha aprovat els controls de qualitat dels treballs a l’empresa Pirineu Inspecció i Control, per un import de 86.852,04. El termini d’execució és de 12 mesos i, tal com ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, “les obres no implicaran el tall de la circulació a la zona”. També ha recordat que des que va produir-se l’esllavissada a la zona, es manté un dispositiu d’emergència que analitza els moviments rocosos i vetlla per la seguretat dels vehicles que hi transiten, i que s’intensifica en funció de les previsions de perillositat.

Jover ha recordat que, paral·lelament, el Govern està duent a terme els tràmits necessaris per rescabalar les despeses derivades de les intervencions en aquesta zona, a tocar de la carretera CG1, que va patir un gran despreniment de blocs rocosos el 10 d’agost de l’any passat.

El Govern d'Andorra adjudica les obres de l'esllavissada de la Portalada
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad