25.01.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

El seguiment epidemiològic a Andorra permet detectar quinze nous casos lleus de la COVID-19

El ministre de Salut d'Andorra ha insistit en l’estratègia de rastrejar els contactes dels casos positius per tal d’evitar al màxim els rebrots de la malaltia.
Ministre Martínez Benazet
El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet/govern.ad
El seguiment epidemiològic a Andorra permet detectar quinze nous casos lleus de la COVID-19

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha informat que les autoritats sanitàries han diagnosticat quinze nous positius per coronavirus SARS-CoV-2 entre les prop de 700 proves diagnòstiques que s’han fet la darrera setmana. Catorze d’ells estan relacionats amb el mateix brot vinculat a una obra. Així, es tracta de persones que ja estaven aïllades a casa seva en ser contactes dels primers positius i a qui se’ls ha practicat una prova diagnòstica. Tots ells eren asimptomàtics en el moment de realitzar-los-hi.

L’altre nou cas és un jove que va estar en contacte amb un positiu fora d’Andorra i que, en saber-ho, també va aïllar-se i va avisar a les autoritats sanitàries. Ara s’estan realitzant els estudis epidemiològics dels contactes dels nous positius per veure si hi ha més afectats.

A dia d’avui el nombre total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 877 persones, Dels 22 casos actius actuals, no n’hi ha cap d’hospitalitzat i tots mantenen aïllament domiciliari.

El titular de Salut ha insistit en l’estratègia de rastrejar els contactes dels casos positius per tal d’evitar al màxim els rebrots de la malaltia. A més, ha reiterat la necessitat que la ciutadania sigui preventiva a l’hora de reforçar les mesures preventives.

El seguiment epidemiològic a Andorra permet detectar quinze nous casos lleus de la COVID-19
Comentarios