MOBILITAT

La Generalitat canvia de criteri i només els residents habituals a l’Alt Urgell podran visitar Andorra

La setmana passada es va anunciar que els catalans que pernoctessin a l'Alt Urgell podrien visitar Andorra per Setmana Santa

Frontera Espanya - Andorra
photo_camera Frontera del riu Runer entre Andorra i Catalunya

El Govern de la Generalitat ha acordat, davant dels increments de casos de COVID19, que només els residents habituals a l’Alt Urgell i Andorra poden circular lliurement entre aquests dos territoris. En conseqüència, les segones residències i els allotjats en establiments hotelers i de turisme rural no poden anar a Andorra, contràriament al que s'havia anunciat. El canvi de criteri ha estat publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Salut Alt Urgell Andorra mobilitat

La Generalitat, la setmana passada, havia obert la porta a l'arribada de turistes catalans a Andorra per Setmana Santa. Turisme de la Seu havia comunicat al sector de l'hostaleria que els turistes que pernoctessin en establiments de la comarca alturgellenca serien considerats com a residents i, per tant, podrien visitar el Principat d'Andorra. Per poder fer-ho, cada allotjament turístic hauria d'emetre un document que serviria com un escrit oficial on s'inclourien les dades de l'empresa i dels clients, a més de concretar els dies d'entrada i sortida.

El Procicat ha fet públiques les noves mesures i pel que fa a la mobilitat, a partir d'aquest dilluns 29 de març fins al divendres 9 d'abril inclòs, es manté el confinament perimetral de tot Catalunya, quedant restringida l'entrada i sortida de persones de la comunitat autònoma, excepte per als desplaçaments  justificats.

comentaris