29.11.2022 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

Les estacions d'esquí andorranes no obriran, com a mínim, fins al gener

El cap del govern, Xavier Espot, ho considera la millor decisió "sanitària, econòmica i social"
Espot anunci pistes d'esquí
El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, en roda de premsa/SFGA
Les estacions d'esquí andorranes no obriran, com a mínim, fins al gener

Les estacions d'esquí d'Andorra no obriran portes, com a mínim, fins a principis de gener. Així ho ha comunicat aquest dijous el cap del govern del país dels Pirineus, Xavier Espot, després de l'anunci de la Generalitat de no passar al tram 2 del pla de desescalada a partir del dilluns vinent per l'empitjorament de la situació de la pandèmia. "Hem arribat a la convicció que en el context actual és la millor decisió, no només des de la perspectiva sanitària, sinó des d'una perspectiva econòmica i social", ha afirmat Espot. Amb la incertesa de quan obriran les pistes catalanes i espanyoles, i amb l'anunci del govern català, Espot ha assegurat que es "compromet l'aixecament del confinament perimetral a partir del 21 de desembre".

Cal recordar que l'estat espanyol anunciava ahir un confinament perimetral de les autonomies entre el 23 de desembre i el 6 de gener. "Això significa que, a hores d'ara, la mobilitat entre Andorra i Espanya per Nadal no està, ni de bon tros, garantida, més aviat al contrari", ha subratllat el cap del govern andorrà.

Tot i això, Espot ha assenyalat que al llarg dels pròxims dies i setmanes seguiran "lluitant de valent per aconseguir aquesta integració a la comarca o regió sanitària veïna", ja que es tracta "d'una qüestió de justícia i permetria temperar aquesta decisió tan negativa" que és que no pugui haver-hi mobilitat per les festes nadalenques.

Les estacions d'esquí andorranes no obriran, com a mínim, fins al gener
Comentarios