01.10.2022 |
Viure als Pirineus

SUCCESSOS

Una esllavissada talla la CG-6 a la Parròquia de Sant Julià de Lòria

La forta pluja caiguda aquest dilluns ha provocat la caiguda de rocs i altres materials a l’alçada de la Borda de l’Arena
Esllavissada a Sant Julià SFGA 3
El COEX està actuant per restablir la circulació de la via / SFGA
Una esllavissada talla la CG-6 a la Parròquia de Sant Julià de Lòria

Un episodi de pluja intensa i puntual aquest dilluns a la tarda ha provocat torrentades a la zona de Bixessarri, a la Parròquia de Sant Julià de Lòria, que han causat una esllavissada de sorra i rocs en dos punts de la CG-6: el tram del vial que passa per la població de Bixessarri i el tram que transcorre per la zona de la Borda de l’Arena.

Esllavissada a Sant Julià SFGA 2(Foto: El cap de Govern, Xavier Espot s'ha desplaçat fins a la zona /SFGA)

Efectius de l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) del govern d'Andorra, així com del Cos de Bombers, de Policia, de Protecció Civil i agents de Circulació del Comú de Sant Julià de Lòria, s’han desplaçat fins al terreny afectat i han treballat des del primer moment en la neteja i en la retirada de la matèria orgànica per poder oferir un pas alternatiu avui mateix.

Durant els pròxims dies es treballarà amb equipament especialitzat en la retirada de la sorra i els rocs perquè la carretera sigui completament accessible de nou. El cap de Govern, Xavier Espot, –que s’ha desplaçat a la zona acompanyat del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy– ha avançat “a partir de demà s’adjudicaran els treballs urgents perquè empreses amb maquinària especialitzada puguin deixar el terreny practicable”.

Esllavissada a Sant Julià SFGA(Foto: El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, s'han desplaçat fins a la zona /SFGA)

Precisament, Filloy ha posat en relleu que, d’acord amb una primera inspecció ocular, “no hi ha grans danys i no es presenta cap afectació destacada a la carretera”. El cònsol major de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i la cònsol menor, Mireia Codina, han destacat que tot i la intensitat de les pluges la torrentada no ha ocasionat danys importants a la zona.

Una esllavissada talla la CG-6 a la Parròquia de Sant Julià de Lòria
Comentarios