SUCCESSOS

Restablerta la circulació en els dos sentits de la marxa a la CG-6 fins al poble de Bixesarri

Per anar cap a Os de Civís es manté el pas alternatiu habilitat anit
Esllavissada a Sant Julià SFGA 4
photo_camera El COEX treballant per restablir plenament l'accés / SFGA

Les tasques de neteja a la CG-6, a la Parròquia de Sant Julià de Lòria, permetran recuperar la circulació habitual de vehicles en dos sentits aquesta mateixa tarda. La carretera es va veure ahir afectada per un fort episodi de pluja intensa i puntual, que va provocar torrentades a la zona de Bixessarri en dos punts. Ahir mateix ja es va poder restablir el trànsit en pas alternatiu i, després dels treballs efectuats les darreres hores, ja es pot circular amb normalitat fins al poble de Bixessari. Així, només queda un petit tram al centre de la localitat on encara s’ha de fer pas alternat; una situació que s’espera resoldre avui mateix.

Des del ministeri de Territori i Habitatge ja s’ha fet la contractació d’urgència perquè empreses amb maquinària especialitzada poguessin realitzar la neteja de la zona amb la màxima promptitud possible. És previst que segueixin treballant-hi durant tota la setmana. Es calcula que s’han d’enretirar unes 600 tones de matèria orgànica.

La torrentada d’ahir va suposar que una esllavissada de sorra i rocs ocupés part de la carretera, especialment en dos punts: al nucli urbà de Bixessari i a l’altura de la Borda de l’Arena. Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius de l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX), així com del Cos de Bombers, de Policia, de Protecció Civil i agents de Circulació del Comú de Sant Julià de Lòria, per tal de donar una solució ràpida als veïns de la zona.