FRONTERES

Arran planta la justícia andorrana per haver serrat un rètol de la frontera

Arran diu que no reconeix la legalitat d'Andorra ni li dona legitimitat
Arran frontera Andorra
photo_camera Imatge de l'acció d'Arran ocorreguda fa quatre anys /Jovent ARRAN

Un jove militant de l'organització de l'esquerra independentista 'Arran', havia de presentar-se aquest dimarts a la seu de la Justícia d'Andorra, però no ha comparegut. El jove estava acusat d'un delicte menor de danys, pel qual li demanen entre 600 i 3.000 euros de multa. Arran diu que no reconeix la legalitat d'Andorra ni li dona "cap legitimitat".

Els fets, ocorreguts fa quatre anys, al juny de 2017, van ser protagonitzats per una vintena de membres d'Arran que van fer una acció per “evidenciar l'esquarterament que pateixen els Països Catalans” . Els joves van arrencar els cartells de França, Espanya i Andorra que fan frontera amb Catalunya. L'acció es va dur a terme just al punt fronterer que limita Sant Julià de Lòria amb Os de Civís

Comunicat d'Arran

L'organització Arran ha fet públic un comunicat, a través de les xarxes socials, que comença així: "Juntes plantem cara a la repressió! Contra les fronteres imposades als països catalans: desobeïm". Els joves d'Arran asseguren que “no reconeixem la legalitat andorrana i no respondrem davant d'un justícia que només busca desmobilitzar i ofegar la dissidència política amb multes desorbitades”.

Jovent Arran frontera Andorra

Els joves independentistes de l'organització Arran van tallar amb una serra el cartells que delimiten Catalunya amb Andorra, a la CG-6 prop d’Os de Civís, i amb França. El seu objectiu era reivinidcar la unitat de tots els territoris de parla catalana. Van compartir l'acció a les xarxes socials amb vídeos i fotografíes. 

El maig del 2019, cinc militants de l'organització Arran van ser citats a declarar per la Batllia d'Andorra per un presumpte delicte de danys, quatre d'ells en qualitat de testimonis i un darrer que és qui havia de ser jutjat aquest dimarts.

comentaris