25.05.2022 |
Viure als Pirineus

AFERS EXTERIORS

Primera reunió del grup de treball entre Catalunya i Andorra

La voluntat és que la taula de coordinació entre tots dos executius tingui continuïtat més enllà del context de pandèmia
Frontera Andorra
Frontera del riu Runer, entre Andorra i Catalunya
Primera reunió del grup de treball entre Catalunya i Andorra

La Generalitat de Catalunya i el govern d'Andorra han celebrat aquest dijous la primera reunió de coordinació del grup de treball que el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès i el cap de l'executiu del Principat, Xavier Espot, van convenir a formalitzar a principis de gener. La taula permet oficialitzar els múltiples intercanvis entres ambdues institucions, en especial els darrers mesos i en relació a les mesures preses per contenir la covid-19. L'objectiu és estabilitzar la relació i poder anticipar les situacions i decisions, sobretot en la situació actual. Malgrat que la seva creació ha sorgit en un context de pandèmia, la voluntat és que aquest tingui continuïtat per tractar àmbits de cooperació compartits.

La primera trobada ha servit per compartir les estratègies que ambdós territoris estan seguint per contenir la pandèmia. Així, s'ha parlat del funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació respectives, així com també de les diferents línies d'ajuts existents per les empreses, assalariats i autònoms, sobretot aquelles que afecten als treballadors fronterers, entre d'altres.

A la reunió, que s'ha celebrat de manera telemàtica, hi ha participat, la secretària d'Acció Exterior i de la UE, Elisabet Nebreda; el director general d'Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González; el secretari general de Salut, Marc Ramentol; la secretària general d'Interior, Beth Abad; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la responsable de Projectes Estratègics, Cristina Domènech; el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i el cap de Gabinet Tècnics d’Empresa i Coneixement, Daniel Jordà. Mentre, per part andorra hi han pres part el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, acompanyat del secretari d'Estat d'Economia, Eric Bartolomé; el secretari d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina; i la secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas.

L'equip de treball s'ha previst a diferents nivells i amb l'objectiu de poder tractar les diverses temàtiques des de la perspectiva política i tècnica. Així, serà liderat pels departaments d'Afers Europeus d'ambdós institucions. A més, amb la voluntat de seguir treballant, s'ha establert una nova trobada per el pròxim mes de març.

Primera reunió del grup de treball entre Catalunya i Andorra
Comentarios