ELECCIONS GENERALS

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, convoca les eleccions generals per al 2 d'abril

El tancament de llistes serà dilluns vinent al migdia i la campanya electoral començarà el 19 de març
Compareixença del cap de Govern, 
Xavier Espot per anunciar al dissolució del Consell General i la convocatòria d'eleccions generals el 2 d'abril.Foto:SFGA/CEsteve
photo_camera Xavier Espot la convocatòria d'eleccions generals el 2 d'abril / SFGA/CEsteve

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha anunciat la dissolució del Consell General i la convocatòria de les properes eleccions generals per al 2 d’abril. Aquesta tarda es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el Decret de dissolució del Consell General i la convocatòria d’eleccions generals firmat pels coprínceps i pel cap de Govern. El Decret entrarà en vigor demà dimarts 7 de febrer i es podrà recollir als Comuns i al Govern tota la documentació per a la presentació de les candidatures.

La data límit per a la presentació de candidatures serà el proper dilluns 13 de febrer a les 12 h. Les llistes territorials s’hauran de presentar al Comú corresponent i les llistes nacionals a l’edifici administratiu del Govern. Tal com ha informat Xavier Espot, l’inici de la campanya electoral serà el 19 de març a les 15 h i s’allargarà fins al divendres 31 de març a les 24 h. El dissabte 1 d’abril es decreta la jornada de reflexió, i el diumenge 2 d’abril es desenvoluparà la jornada electoral. Els electors podran votar als seus col·legis electorals entre les 9 h i les 19 h.

Compareixença del cap de Govern, 
Xavier Espot per anunciar al dissolució del Consell General i la convocatòria d'eleccions generals el 2 d'abril.Foto:SFGA/CEsteve
Compareixença del cap de Govern, Xavier Espot per anunciar al dissolució del Consell General i les eleccions generals el 2 d'abril / SFGA/CEsteve

El cap de Govern ha convidat a la ciutadania a participar en les eleccions i ha recomanat revisar la seva inscripció al cens electoral de la seva parròquia fins el 8 de febrer. Es recorda que les llistes de cens definitives es publicaran per part dels diferents comuns el dijous 9 de febrer.

D’altra banda el dipòsit del vot judicial s’iniciarà el dilluns 20 de març a les 9 hores del matí, i es podrà dipositar a la Batllia cada dia de dilluns a divendres de les 9 a les 19 hores, i els dissabtes de 9 a 13 hores, fins al dissabte 1 d’abril.

Les persones amb discapacitat poden demanar a tràmits de Govern la sol·licitud d’accés a la informació electoral en igualtat de condicions fins al 13 de febrer. També podran demanar, fins al 17 de març, a Tràmits de Govern, l’assistència per votar i el transport per anar votar, si es requereix.

Així mateix, els andorrans que per qualsevol motiu es trobin fora del país en la data de les eleccions, poden sol·licitar el vot per correu, a partir de demà i fins al dimarts 28 de febrer a les 12 h del migdia. Un cop formalitzades les candidatures, s’enviarà a tots els electors que han sol·licitat el vot per correu el material electoral perquè puguin enviar el seu vot abans del 28 de març.

Més a Andorra