29.11.2021 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

El cap de govern d'Andorra valora com un "èxit" la primera visita oficial dels reis d'Espanya al país

Xavier Espot ha defensat la idea "d'unir esforços" entre diversos països per buscar solucions "que permetin pal·liar les conseqüències econòmiques i socials" que està tenint la pandèmia en el sector turístic.
Pla general dels reis d'Espanya amb el cap de govern d'Andorra a l'entrada de la Casa Museu d'Areny Plandolit. Imatge del 26 de març del 2021. (horitzontal)
Els reis d'Espanya amb el cap de govern d'Andorra a l'entrada de la Casa Museu d'Areny Plandolit /Marta Lluvich
El cap de govern d'Andorra valora com un "èxit" la primera visita oficial dels reis d'Espanya al país

El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, ha defensat aquest divendres la idea "d'unir esforços" entre diversos països per buscar solucions "que permetin pal·liar les conseqüències econòmiques i socials" que està tenint la pandèmia en el sector turístic. D'aquesta manera, ha valorat positivament les paraules pronunciades aquest dijous al vespre pel rei Felip VI que, en el marc de la seva primera visita oficial al país, va plantejar una "col·laboració mútua" en aquesta matèria. Precisament, ha qualificat com un "èxit" la presència dels monarques al Principat, ha dit que ha estat un "honor" poder rebre'ls i ha assegurat que té la "convicció" que les relacions bilaterals entre Andorra i l'estat espanyol "van millor que

Pla mig del cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, el 26 de març del 2021. (horitzontal)

(Foto: El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot /Marta Lluvich)

Espot ha explicat que la voluntat de col·laboració entre tots dos territoris en la tasca de recuperació del sector del turisme és un exemple dels "interessos comuns" que tenen aquests països "malgrat són dos realitats molt diverses". El cap de l'executiu del Principat ha afegit que aquesta ha estat una qüestió de la qual han parlat durant la visita dels reis d'Espanya, tot i no entrar en el detall de l'afectació que suposa pel país l'actual confinament perimetral de Catalunya i de la resta de comunitats autònomes.

Pel que fa a la trobada amb els monarques, Espot ha assegurat que s'ha superat "amb molt bona nota" i que es tractava d'una "fita històrica i una assignatura pendent". En aquest sentit, ha dit que tot plegat suposa la "culminació de tot un treball forjat en les darreres dècades" i ha destacat "l'enorme" nivell de cooperació que hi ha entre tots dos països. Finalment, ha afirmat que la visita ha permès que "prenguessin coneixement directe i personal" de la realitat del Principat més enllà de les "imatges una mica distorsionades" que de vegades s'hi projecten.
Pla general dels reis d'Espanya caminant per un carrer d'Ordino (Andorra) el 26 de març del 2021 acompanyats pel cap de govern d'Andorra. (horitzontal)(Foto: Pla general dels reis d'Espanya caminant per un carrer d'Ordino /Marta Lluvich)

El cap de govern d'Andorra ha recordat que el mes que ve tant Felip VI com el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, participaran a la XXVII Cimera Iberoamericana que es durà a terme el 21 d'abril al Principat. El context sanitari va obligar en un primer moment a posposar-la uns mesos i ara s'ha apostat per un format híbrid entre presencial i telemàtic. D'aquesta manera, els mandataris que es desplaçaran fins al país dels Pirineus són els de l'estat espanyol i Portugal, a més de Guatemala i República Dominicana, ja que formen part de la 'troica' de la Secretaria Pro Tempore.

El cap de govern d'Andorra valora com un "èxit" la primera visita oficial dels reis d'Espanya al país
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad