MEDI NATURAL

Andorra, França, Catalunya i Aran signen un conveni per a la col·laboració en fauna salvatge i espècies cinegètiques

El document engloba la planificació, les actuacions tècniques, la vigilància i la formació del personal implicat en aquestes tasques

Medi Natural Andorra
photo_camera Imatge de la signatura aquest dimarts, a Andorra, del conveni de col·laboració transfronterera en matèria de caça. Al centre Carles Barrera i a la seva dreta Marta Subirà/govern.ad

El Govern d'Andorra, el Govern de França, Generalitat de Catalunya i, Conselh Generau d'Aran han signat aquest dimarts un memoràndum per millorar la gestió coordinada transfronterera als Pirineus, en matèria de fauna salvatge i espècies cinegètiques. Aquest acord té com a objectiu augmentar l'eficàcia dels serveis i actuacions comuns. Amb aquest memoràndum, es configura una eina per a la millora de la cooperació entre les quatre administracions en diversos àmbits de treball que engloben quatre àrees: la planificació, el seguiment i la gestió de la fauna salvatge i de les espècies cinegètiques; les actuacions tècniques de suport a la gestió de la fauna salvatge i de les espècies cinegètiques; la vigilància, la inspecció i el control de la fauna salvatge i espècies cinegètiques i dels seus hàbitats; i la formació del personal implicat en aquestes tasques.

En els darrers anys, les quatre institucions han treballat conjuntament en matèria de medi ambient, impulsant diverses accions coordinades. En concret, una col·laboració activa entre l'Oficina Nacional de Caça i Fauna Salvatge de la República de França (ONCFS) i el Cos d'Agents Rurals del DARP per a la realització de serveis fronterers en temes de medi ambient, caça i fauna salvatge.

També entre el Conselh Generau d'Aran i la Generalitat de Catalunya a través de la Comissió Bilateral Govern de la Generalitat- Conselh Generau d'Aran, i entre el Govern d'Andorra i la Generalitat en projectes ambientals transfronterers.

Aquest document va encaminat a millorar l'intercanvi d'informació, elaboració d'estratègies i intervencions en comú, l'intercanvi de materials i pràctiques per millorar l'efectivitat i l'eficàcia dels serveis i la millora de la capacitació del personal implicat mitjançant la realització conjunta i coordinada de formació pròpia dels seus àmbits de competència.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha expressat la satisfacció de totes les parts en rubricar-se un memoràndum que consolida el futur i permet tenir criteris homogenis per treballar en una mateixa línia.

Comissió de seguiment per concretar propostes

Per tal de fer el seguiment i control de l'execució d'aquest memoràndum d'entesa, també es constitueix una Comissió de seguiment formada per dos representants de cada administració, que es reunirà com a mínim un cop a l'any. El grup s'encarregarà de definir les actuacions a realitzar en el marc d'aquest acord, del control i el seguiment, i del calendari de treball, així com de coordinar l'intercanvi d'informació, entre altres.

Per tal de concretar els termes de la col·laboració, totes les parts han signat a Andorra el memoràndum d'entesa, vigent per als pròxims quatre anys. L'han rubricat la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà i el director general dels Agents Rurals del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Marc Costa per part de la Generalitat de Catalunya; el Síndic del Conselh Generau d'Aran, Carlos Barrera; i per part del Govern d'Andorra el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell; i el director del Cos de Banders, Miquel Rossell.