06.12.2022 |
Viure als Pirineus

COMUNICACIONS

El pas alternatiu a França, pel Pas de la Casa, s'obrirà en un termini de dues a quatre setmanes

Actualment l'accés per carretera entre els dos territoris s'ha de fer per la RN20, via Bourg Madame i pel coll o pel Túnel de Puymorens.

Carretera Pas de la Casa
El cap de govern en funcions, Antoni Martí, amb les autoritats franceses/govern.ad
El pas alternatiu a França, pel Pas de la Casa, s'obrirà en un termini de dues a quatre setmanes

El cap de Govern en funcions, Antoni Martí, s’ha trobat amb el prefecte de la Regió occitana, Etienne Guyot, per tal de tractar el tancament temporal del RN22 i les seves conseqüències. Martí s'ha desplaçat a Tolosa acompanyat del ministre d'Ordenament Territorial en funcions, Jordi Torres, i de l'ambaixadora de França a Andorra, Cristina Rodríguez.

Les autoritats franceses van comunicar al Govern, el passat dissabte que, amb motiu de l'esllavissada que va caure a la RN22, la via d'accés entre França i Andorra, pel Pas de la Casa, es tancava de manera preventiva. D'aquesta manera, actualment l'accés per carretera entre els dos territoris s'ha de fer per la RN20, via Bourg Madame i pel coll o pel Túnel de Puymorens.

En la trobada el prefecte occità ha garantit al cap de Govern en funcions, la voluntat de les autoritats franceses d'agilitzar al màxim tots els recursos humans i financers per tal que s'obri el tram de carretera de la RN22 tan aviat com es pugui.

Durant reunió mantinguda aquest dimarts, les autoritats gales han informat, que després de les primeres avaluacions, la hipòtesi més probable per a la reobertura al trànsit alternatiu d'aquest tram de carretera, es preveu per d'aquí a 4 setmanes. S'ha plantejat també un escenari més favorable, amb el restabliment de la via en dues setmanes, si no apareixen imprevistos de tipus meteorològic o de l'evolució del talús. En aquest sentit, els serveis de l'Estat francès, han mostrat la seva determinació en explorar totes les possibilitats de restabliment de l'accés de la via, en funció de l'avançament de les obres i considerant prioritàriament les garanties en matèria de seguretat.

El Cap de Govern en funcions i el prefecte d'Occitània han acordat una comunicació permanent en l'àmbit institucional així com en l'àmbit tècnic. Durant el període dels treballs es farà un punt de la situació diàriament.

Hi ha prevista una pròxima reunió entre el cap de Govern en funcions i el prefecte de la Regió a Tolosa el 13 de maig, per tractar d'avançament de les obres i ajustar el calendari de reobertura de la carretera.

El pas alternatiu a França, pel Pas de la Casa, s'obrirà en un termini de dues a quatre setmanes
Comentarios