01.07.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

La Vall de Boí rep 183 propostes dels veïns per als seus primers pressupostos participatius

Les propostes representen un 20% de participació, molt per damunt del que sol ser en aquest tipus de procés.
Vall de Boí ajuntament
Ajuntament de la Vall de Boí a Barruera / FS
La Vall de Boí rep 183 propostes dels veïns per als seus primers pressupostos participatius

Per primera vegada l'Ajuntament de la Vall de Boí ha engegat un procés participatiu, un procés d'aprofundiment democràtic que ha de servir per decidir de manera directa el destí de 40.000€ del pressupost municipal de 2022.

Per facilitar la participació als veïns i veïnes de la vall, a més a més de facilitar un enllaç cap a la web del procés https://participa.ajuntamentvalldeboi.cat/pressupostos-participatius, es van col·locar bústies a cada nucli, per a què tothom qui hi estès interessat pogués fer la seva proposta.

foto1

El passat dia 27 d’abril va finalitzar el termini per presentar projectes, i en total s’han recollit 183 propostes, el que representa quasi un 20% de participació, molt per damunt del que sol ser en aquest tipus de procés.

Entre el mes de maig i juny es realitzarà la classificació i validació tècnica de les mateixes, en què els serveis tècnics de l’ajuntament analitzaran totes les propostes i descartaran les que no s’ajustin a les normes del procés (inviables tècnicament i econòmicament, no ser de competència municipal....)

Un cop feta la validació tècnica, es comunicarà les propostes vàlides rebudes, és a dir, aquelles que compleixen amb les condicions del procés i passaran a la següent fase. També es publicaran les propostes que s’hagin descartat (per no complir algun/s dels criteris del procés) i s’explicarà el motiu pel qual han quedat excloses.

Al setembre, l'ajuntament impulsarà el taller TOP 10!, una jornada participativa per escollir, d’entre totes les propostes vàlides rebudes, les 10-15 que passaran a la fase final de votació i es decidirà quina actuació es realitzarà durant l’any 2022 a càrrec dels 40.000€ del pressupost municipal.

La Vall de Boí rep 183 propostes dels veïns per als seus primers pressupostos participatius
Comentarios