EQUIPAMENTS

La Vall de Boí estrena dues pistes de bàsquet obertes a tothom gràcies al projecte Rural Hoops

La iniciativa ha estat reconeguda com una de les cinc històries seleccionades a Liga Endesa de Corazón 2023, el programa social d'Endesa i l'ACB que busca la transformació social a través dels valors de l'esport

Rural Hoops Erill la Vall
photo_camera Les pistes es troben als nuclis de població Eril la Vall i Boí, a la Vall de Boi /  Rural Hoops

Que l’esport arribi a tots els racons del món, especialment aquells que queden més apartats de les grans ciutats, i ho faci amb un disseny singular i personalitzat. Aquesta és la raó de ser de Rural Hoops, un projecte artístic que ha aterrat a la Vall de Boí amb la remodelació de dues pistes de bàsquet que compten ara amb un disseny acolorit i poc convencional. Una vocació que l’ha fet mereixedor de ser una de les cinc històries seleccionades a Liga Endesa de Corazón 2023, el programa social d’Endesa i l’ACB que busca la transformació social a través dels valors de l’esport.

unnamed (69)
Les pistes es troben als nuclis de població Eril la Vall i Boí, a la Vall de Boi /  Rural Hoops

Les pistes es troben als nuclis de població Eril la Vall i Boí, a la Vall de Boi. Els artistes que ho lideren, Daniel Arróniz i Fernando Miranda hi van arribar una mica per casualitat i de seguida es van posar en contacte amb l’Ajuntament del municipi que els va donar llum verda per tirar endavant el seu projecte. Rural Hoops és un projecte artístic, visual i social que vol dur el bàsquet a tot arreu, en especial, zones rural a través de la construcció, remodelació i habilitació de pistes de bàsquet en espais públics o poc convencionals i amb dissenys únics. En aquest sentit, actualment compten a la seva trajectòria amb 25 pistes remodelades en diferents indrets repartits entre Mèxic, l’Índia i l’estat Espanyol (concretament a Navarra i Catalunya, amb les dues pistes de la Vall de Boí). Els dissenys, amb formes geomètriques i minimalistes i un característic i trencador acolorit, estan pensants per a què la gent els gaudeixi, també, els que estan jugant i alhora, tots ells tenen un sentit i significat que els vincula i dona un sentit en l’entorn on es troben.

A través de la seva activitat, els promotors d’aquesta iniciativa volen unir la comunitat local a través de l’esport alhora que crear una xarxa de connexions entre diferents pobles d’arreu de l’estat espanyol per fomentar d’aquesta manera, el turisme sostenible i l’activitat rural.

Ara, l’impacte social positiu que crea, l’ha fet mereixedor de ser una de les cinc històries de Liga Endesa con Corazón d’aquest any 2023 per al seu impacte positiu a la societat. Pots conèixer les històries finalistes en detall a través d’aquest enllaç: https://endesabasketlover.com/ligaendesadecorazon/historias-finalistas

Endesa aposta per la fórmula del patrocini amb propòsit al bàsquet, que canalitza la passió per aquest esport com a punta de llança per dur aquests aprenentatges a tota la societat en general. El patrocini amb propòsit busca ser iniciador i facilitador de canvis sostenibles promoguts per valors com el companyerisme, l’altruisme, la responsabilitat i la cooperació.