TURISME SOSTENIBLE

La Vall de Boí accedeix a dos milions d’euros per al seu Pla de Sostenibilitat Turística

El “Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí ha estat inclòs en un dels 19 plans catalans que es beneficiaran dels fons de recuperació europeus NextGeneration.

Vall de Boí Pla Sostenibilitat Turística
photo_camera La Vall de Boí rebrà a dos milions d’euros per al Pla de Sostenibilitat Turística /vallboi.com

Des de l’ajuntament de la Vall de Boí es gestionarà l’ajut destinat al projecte  que defineix l’estratègia de futur  de la destinació. Això permetrà convertir-la  en una referència global de turisme accessible, sostenible i la situarà coma destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

L’ajut de 2 milions d’euros servirà per executar l’estratègia marcada des del consistori. Es tracta per tant, de desenvolupar accions transformadores  per a una destinació que pateix una forta estacionalitat. Això per tant, li donarà un impuls per a la diversificació de l’oferta i la integració de la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial.

Pla obert de l'església de Sant Joan de Boí, a la Vall de Boí (Alta Ribagorça), on es veu en primer terme dos turistes accedint-hi al seu entorn i un cartell on hi ha els codis QR per comprar les entrades per Internet, el 14 d'agost de 2020 (Horitzontal).(Foto: Església de Sant Joan de Boí, a la Vall de Boí / ACN)

El projecte està compost per 17 actuacions repartides en els quatre grans eixos del pla. Per una banda, actuacions com la creació d’una mobilitat sostenible al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, projecte que es desenvoluparà sempre amb l’acord i la supervisió de l’actual administració del parc. Amb aquesta acció es pretén  fomentar l’ús del transport públic i sostenible per tal d’accedir al parc i així minimitzar els impactes mediambientals. A més, dotar al destí d’un sistema intel·ligent d’informació de valor per a la millora de la gestió, l’experiència del visitant així com la seguretat i accessibilitat de l’usuari.

Per altra banda, la creació d’una experiència turística accessible al conjunt romànic, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Una de les grans accions que formaran part del projecte, es la  millora de l’accessibilitat universal de les persones, amb els diferents nivells de capacitats: auditives, cognitives, visuals, intel·lectuals i de mobilitat, per la qual cosa es crearan nous productes turístics que millorin l’experiència de visita i la comercialització del producte.

Vall de Boí ajuntament(Foto: Ajuntament de la Vall de Boí a Barruera / FS)

A més i amb la finalitat de crear una oferta d’activitats que contribueixi a la diversificació de l’oferta,es crearan productes turístics per a diferents tipus de públic i frenar així la marcada estacionalitat. Per aquesta raó, es crearà  l’Outdoor Park Vall de Boí, com aprojecte integral per al desenvolupament d’activitats i d’instal·lacions  esportives a l’aire lliure, que crearà un ecosistema composat per les empreses, la població i el paisatge cap a un posicionament i projecció conjunta de la destinació.

Finalment, la creació de producte turístic adaptat a la demanda i l’elaboració d’un pla de màrqueting turístic definirà l’estratègia de comunicació, promoció, segments de mercats estratègics, productes prioritaris. Així mateix les actuacions necessàries per al posicionament de la destinació als mercats i l’adaptació de l’oferta i les estratègies de promoció del nou escenari turístic

Turisme Vall de BoíVall de Boí Sant Feliu

(Foto: Església de Sant Feliu de Barruera, la Vall de Boí / ACN)

La Vall de Boí,  una destinació amb una oferta atractiva i competitiva, estructurada i especialitzada pel segment familiar, ecoturístic i esportiu, i que d’acord amb  les paraules de l’alcaldessa  Sònia Bruguera “amb aquest projecte  es podrà facilitar l’accessibilitat universal al patrimoni, tant cultural com natural, que a més, contribuirà a la competitivitat i sostenibilitat de la nostra destinació”