METEOROLOGIA

Les tempestes deixen més de 100 mm a sectors de l'Alta Ribagorça i 112,7 mm a Boí

També s'han superat els 50 mm a punts del Pallars Jussà.
Carretera d'accés a Santa Maria de Sarroqueta
photo_camera Carretera d'accés a Santa Maria de Sarroqueta, al municipi del Pont de Suert./ @bombers.cat

Entre divendres al vespre i la matinada d'avui diumenge les tempestes han deixat més de 100 mm a sectors de l'Alta Ribagorça, amb 112,7 mm a Boí (2.535 m). També s'han superat els 50 mm a punts del Pallars Jussà.

Els serveis d'emergència van haver de desallotjar aquest dissabte diversos grups d'acampada a Llesp i Caldes de Boí (Alta Ribagorça) --aquest amb un centenar de menors-- i algunes caravanes properes al riu a Pont de Suert.

Els integrants dels campaments van ser traslladats fins al Pont de Suert, on se'ls va proporcionar mantes i avituallament. En el cas dels 115 afectats per l'acampada juvenil de la Vall de Boí, el SEM va atendre 12 nens que presentaven molèsties estomacals i vòmits.

Tempestes pluges

També van atendre dues persones atrapades en un cotxe a Seròs (Segrià) i van evacuar per prevenció el càmping del Remei i de Can Roig i l'àrea de servei de Barruera després que la Confederació Hidrològica de l'Ebre (CHE) informés el vespre d'un possible desbordament a la conca de la Noguera de Tor.

La pluja va provocar un despreniment de fang i roques que va obligar a tallar la carretera L-500, a l'altura de Castilló de Tor, i a donar pas alternatiu a l'N-230 al Pont de Suert. Les incidències ja han estat resoltes i aquest diumenge al matí se circula amb normalitat a la zona.