ENERGIA I TERRITORI

La transició energètica a debat a la 13a Jornada Cultural de la Terreta a Areny de Noguera

"El Pirineu no pot tornar a ser una colònia energètica on no hi visqui ningú. Ara ho hem de fer bé; anem tard, però encara hi som a temps", asseguren els participants.
13a jornada cultural de la Terreta
photo_camera Debat sobre transició energètica i territori, a la 13a jornada cultural de la Terreta /Josep Castells Farré

La 13a Jornada Cultural de la Terreta a Areny de Noguera, ha acollit aquest dissabte, 27 d'agost, un viu i interessant debat sobre transició energètica i territori. L'esdeveniment ha tingut lloc a l’església d’Areny de Noguera i ha comptat amb presentacions culturals i ponències, així com una visita guiada al Centre d’Interpretació de l’Energia a la Central hidroelèctrica de Canelles. Podeu seguir la jornada en aquest enllaç.

A la taula rodona sobre transició energètica i territori, moderada per l'enginyer i membre del grup d'Estudis Ribagorçans, Antoni Plans, va comptar amb la participació de: Mercè Aniz, directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; Anna Ivars, enginyera de Forest; Xavier Farré, geògraf; Benjamin Vallmanya, del Centre d'Interpretació de l'Energia de Canelles; i, de Carlos Gonzàlez, Portaveu de la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica Montsò-Isona.

Prèviament, Esther Cereza, presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, i Lourdes Beneria, presidenta del Centre d'Estudis Ribagorçans (CERIB) van intervenir per saludar als assistents a la Jornada.

13a jornada cultural de la Terreta 2
13a jornada cultural de la Terreta 2

"El Pirineu no pot tornar a ser una colònia energètica on no hi visqui ningú. Ara ho hem de fer bé; anem tard, però encara hi som a temps", van assegurar els participants al debat a mode de conclusió.