ACTIVITATS D'ESTIU

Dansa, BTT, pesca, llibres i festa major de Durro, omplen un cap de setmana intens a la Vall de Boí

El dissabte, i durant tot el dia, es va disputar la 8a Copa catalana internacional de BTT amb prova internacional de categoria UCI.
btt Vall de Boí
photo_camera 8a Copa catalana internacional de BTT a la Vall de Boí / vallboi.cat

La Vall de Boí ha viscut un cap de setmana intens i farcit d'actes, des d'espectacles de dansa, presentacions de llibres, festa Major de Durro, Copa Catalana Internacional de BTT fins al concurs de pesca infantil i juvenil.

En primer lloc Pirineus en dansa, que es tracta d’una experiència artística dissenyada per promocionar la creativitat, la cerca de nous llenguatges i potenciar la cooperació en les relacions humanes, sensibilitzar el respecte al medi ambient i fomentar la reflexió i l’autoconeixement.

p en danza
Pirineus en dansa a la Vall de Boí / vallboi.cat

Per tal de dur a terme aquest Festival, un equip de professionals de diferents disciplines de dansa es desplacen cada any entre agost i setembre a la Vall de Boí juntament amb 60 participants que reben les classes. Un Festival de Contact Improvisation i Arts del Moviment en el Medi Natural dirigit per Teresa Martín-Saucedo (ballarina i directora de la companyia Proyecto NaNa Danza) i Laura Lara (ballarina i Aerista de La Viruta), amb el recolzament, entre d’altres, de Xavi Farré, doctorat en geografia del Pirineu.

p en danza2
Pirineus en dança a Durro / vallboi.cat

El divendres 9 de setembre va tenir lloc a Durro l’espectacle “Curra y Lola" i dissabte es va poder gaudir de l'espectacle de clown, "Win-do-w" a  Erill la Vall.

El mateix divendres, a l'ajuntament de la Vall de Boí, es va dur a terme la presentació del projecte "Mirades al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici", on es fa un recull de 30 entrevistes a diferents persones que han format part dels últims anys d’història del Parc Nacional. El llibre posa en valor la figura del Parc, a través de diferents mirades i protagonistes, des del 1955, l’any de la seva creació, fins a l’actualitat, al mateix temps que fixa la seva atenció en com s’ha anat configurant i modulant el territori i la gent que hi viu.

8a Copa catalana internacional de BTT

El dissabte, i durant tot el dia, es va disputar la 8a Copa catalana internacional de BTT amb prova internacional de categoria UCI. La Vall de Boí va acollir així, el retorn de la Copa Catalana Internacional Biking Point, una prova decisiva per la general final.

btt Vall de Boí
8a Copa catalana internacional de BTT a la Vall de Boí / vallboi.cat

Mountain Bike en estat pur! Va estar una jornada perfecta a nivell meteorològic, a nivell de funcionament de les proves i és que la Vall de Boí és un escenari ideal per a un circuit d’aquest tipus segons els organitzadors, tal i com ho demostra la participació dels gairebé 240 corredors que van participar a la prova.Després de gairebé 3 mesos d’aturada en el campionat, va tenir lloc la penúltima prova, amb una prova internacional de categoria UCI C2.

Circuit de 5 km amb pujades curtes, dures i explosives, trams rodadors i baixades un punt tècnic.

En categoria femenina, Núria Bosch (BH Temple Cafès UCC) es va imposar a totes les seves rivals, aturant el crono en 1h15:06, superant a Sara Gay (Biking Point) i Laura Kalberg (Probikes Rioja Tetrasod) amb un temps de 1h18:47 i 1h19:39 respectivament.

btt Vall de Boí 2
8a Copa catalana internacional de BTT a la Vall de Boí / vallboi.cat

 
En categoria masculina, la cursa va estar més disputada. El líder de la prova Jofre Culell abandonava a l’última volta per motius físics, seria en aquell moment quan Ever Alejandro (RR Bikers) agafaria el relleu de lideratge i acabaria en primera posició amb un temps de 1h33:37, davant de Cristofer Bosque (X-Sauce Factory Team) entrant a meta tan sols 17 segons més tard, i completava el podi Elit Jorge Sánchez (Mesbike & Fes – Tuga) amb un temps de 1h36:12.

En categoria femenina, Núria Bosch manté el lideratge de la Copa Catalana Internacional Biking Point i Roger Ferrer recupera el liderat en categoria masculina.

La darrera trobada serà a Girona - Sea Otter, que  se celebrarà el 24-25 de setembre.