TURISME DE MUNTANYA

Taüll formarà part d'una ruta europea de pobles amb encant

En el marc del projecte CHARM, que donarà a conèixer el municipi a escala europea
Pla general dels participants a la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant a la Vall de Boí el 16 de gener del 2020. (horitzontal)
photo_camera Participants a la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant a la Vall de Boí/Ajuntament Vall de Boí

Taüll a l'Alta Ribagorça formarà part del projecte CHARM. Aquest projecte consisteix a crear una ruta transnacional de 10 pobles amb encant en 6 països diferents, que ofereixen una setantena d'activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals europees. L'Agència Catalana de Turisme (ACT) lidera aquest projecte europeu. El seu objectiu és crear fluxos cap a zones rurals o menys turístiques, contribuint d'aquesta manera a descongestionar les àrees i ciutats amb una alta concentració de visitants, així com preservar i promoure el patrimoni històric i tradicional de les àrees rurals, i la seva arquitectura i paisatges a través d'experiències innovadores.

Aquest projecte ha obtingut 533.280 euros de finançament del Programa Europeu COSME, a través de la seva convocatòria de l'any 2018. Aquest projecte vol impulsar també la competitivitat del turisme europeu i promoure la imatge d'Europa com a destinació turística global d'excel·lència.

Aquest projecte ha obtingut 533.280 euros de finançament del Programa Europeu COSME, a través de la seva convocatòria de l'any 2018.

Amb tot això, l'Agència Catalana de Turisme comptarà amb 6 socis més: Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d'Outrora (TDO-PORTGALL), Institut für Tourismus-und Bäderforschung in Nordeuropa gmbh (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia - SWING:IT (SE IT) i Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism (NECSTOUR).

La presentació del projecte CHARM s'ha fet a la Vall de Boí en el marc de la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant.