24.05.2022 |
Viure als Pirineus

ESQUÍ DE MUNTANYA

200 participants a l''Open Vall de Boí' d'esquí de muntanya

Ha estat la darrera prova Individual de la Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya
Vall de Boí Open
Open Vall de Boí/skimo/ajuntamentvalldeboi.cat
200 participants a l''Open Vall de Boí' d'esquí de muntanya

Aquest dissabte, 18 de gener, s’ha celebrat a l’estació d’esquí de Boí Taüll i als seus voltants, la darrera prova Individual de la Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya, l’Open Vall de Boí.

Prop de 200 participants vinguts d’arreu de l’Estat, han viatjat fins a Boí Taüll per gaudir de l’Alta Muntanya de la Vall de Boí. Un traçat dissenyat per David Gensana, del Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça, que presentava quatre pujades i quatre baixades amb un desnivell de 1500 m positius. Trams amb pell de foca, dos desplaçaments amb grampons i descensos en tres valls diferents, Collbirrós, Moró i Manyanet.

Les característiques d’aquest territori ofereixen un ambient molt alpí i una bona quantitat i qualitat de neu, tot i les setmanes continuades d’anticicló que ens han precedit. Tan el traçat com les condicions en que s’ha desenvolupat la prova, han tornat a sorprendre als esportistes, als quals ha agradat molt la proposta.

El podi dels guanyadors ha estat per a Marc Pinsach (FEEC) que ha obtingut el primer lloc amb un temps d’1 hora i 31 minuts, seguit d'Íñigo Martínez de Albornoz (Federació Basca) i de l'urgellenc Jordi Alís (també FEEC).

En la categoria de dones, Marta Garcia (FEEC) ha pujat a l’esglaó més alt del podi, seguida de Nahia Quincoces (Fed Basca) i l’Ana Alonso Rodríguez, de la Federació Andalusa.

200 participants a l''Open Vall de Boí' d'esquí de muntanya
Comentarios