El cultiu de fruits vermells a la Ribagorça

L'empresa ribagorçana "Siscarri. Amb gust de Pirineu", dedicada al cultiu de fruits vermells i d'horta, ha estat seleccionada per participar en la iniciativa de micromecenatge "Matchfunding Arrela't" de l'Alt Pirineu i Aran. Amb aquest premi, els productors Maite Martos i David Almodóvar rebran una formació i acompanyament intensiu per part de la Fundació Goteo per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l'objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000 €) i executar el seu projecte.
MVI_0210.MP4.05_22_40_14.Imagen-fija001-1
photo_camera David Almodóvar a la seva explotació.

L'objectiu de Siscarri és créixer i diversificar els productes d'horta al Pont de Suert, augmentant la superfície cultivada sota hivernacle per abastir la demanda creixent de maduixa i altres productes. L'empresa disposa de les certificacions com a productes ecològics (certificat ES-ECO-019-CT). Actualment disposem de 3.600 m² de cultiu sota hivernacle i la resta a l'aire lliure. Gràcies al sistema d'hivernacles poden protegir els cultius delicats com la maduixa i allargar la curta temporada d'horta que hi ha al Pirineu.

maite-david

Per optar a aquest premi, les empreses participants havien de demostrar un compromís social. En aquest sentit, Siscarri treballa per un desenvolupament agrorural. En un ambient poc dinamitzat i molt menys diversificat, acomodat en la producció tradicional, els joves emprenedors han volgut innovar i dinamitzar el sector agrari, generant nous llocs de treball per a gent jove.

maduixes1

"Considerem la nostra tasca com una important tasca de les anomenades Accions pel clima. L'agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles que, entre altres beneficis, reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sol degradat, obtenint com a resultat una reducció de l'emissió de carboni a l'atmosfera i una millora del cicle de l'aigua. Per tant, creiem que la nostra activitat forma part de la solució al canvi climàtic", afirmen els impulsors.

Siscarri treballa per un desenvolupament agrorural. En un ambient poc dinamitzat i molt menys diversificat, acomodat en la producció tradicional, els joves emprenedors han volgut innovar i dinamitzar el sector agrari, generant nous llocs de treball per a gent jove

En tot aquest procés selectiu, l'àrea d'ocupació juvenil del Consell Comarcal ha acompanyat a les empreses participants orientant i informant de les fases del crowdfunding.