EQUIPAMENTS

El PSC vol un centre de dia per a la gent gran de Vilaller i ho reclama al Parlament

La Comissió de Drets Socials ha aprovat la Proposta de Resolució, amb l’abstenció d’ERC i Junts x Catalunya
Vilaller accés al nucli antic
photo_camera Ajuntament i part del centre històric de Vilaller / Feliu Sirvent

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Judith Alcalà, ha afirmat que “Vilaller ha de poder disposar d’un centre de dia per a la seva gent gran; un col·lectiu cada cop més ampli sobretot en municipis de la muntanya i que a Vilaller, concretament, suposa més del 25% de la seva població”.

Per això, la diputada socialista ha defensat una Proposta de Resolució sobre la construcció d’un centre de dia “que promogui l’activitat d’aquest sector de la població i ofereixi un servei de qualitat”. Una Proposta que ha estat aprovada, malgrat les abstencions dels grups parlamentaris d’ERC i Junts x Catalunya.

En aquest sentit, Alcalà va lamentar que “no coneguin i, pel que sembla, no els interessa la realitat territorial. A Vilaller no hi ha servei de transport públic i només disposa de consultori mèdic que atén als matins” i ha afegit que “les persones grans hi viuen soles, ja que els seus fills i filles han marxat per manca d’oportunitats, per tant tampoc es poden desplaçar a Pont de Suert, a 10 quilòmetres, que és la població més propera amb residència”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, ha recordat que “l’Ajuntament ja posa a disposició del Govern de la Generalitat els baixos d’una comunitat de propietaris, un local de 134 metres quadrats, que caldria ampliar amb una estructura de vidre”. Erta ha apuntat que “l’acondicionament d’aquest espai requereix d’una inversió de 350.000 euros, als que caldria sumar 200.000 euros per a l’estructura exterior”.

“Esperem reunir-nos el més aviat possible amb el govern per tal de posar fil a l’agulla i fer realitat el Centre de Dia per la nostra gent gran de Vilaller; les persones són el principal patrimoni del nostre municipi i es mereixen serveis i equipaments dignes”, ha conclòs.