ECONOMIA

El president Aragonès afirma a la Vall de Boí que cal replantejar el model d'estacions d'esquí

Aragonès ha visitat l'església de Sant Climent de Taüll, que enguany commemora els 900 anys de la seva consagració, juntament amb la de Santa Maria de Taüll.
Pere Aragonès a Sant Climent de Taüll 2
photo_camera El president Aragonès amb l'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, i el delegat al Pirineu, Josep Castells / Oriol Bosch

En el marc de la visita institucional que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va iniciar divendres per les comarques del Pirineu, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, i aquest dissabte l'Alta Ribagorça, ha volgut respondre a les crítiques de la plataforma Stop JJOO. Aragonès ha dit que no hi ha novetats ni debat sobre la candidatura olímpica d'hivern i ha afegit que "ja es va fer tot el que s'havia de fer". Així, ha apostat per centrar els esforços en les "altres" oportunitats de Pirineu que passen per la "diversificació econòmica". En un context de crisi climàtica, ha dit que cal replantejar el concepte de les estacions d'esquí, ja que cada vegada hi haurà menys neu. Per això, ha matisat que cal que tinguin activitat tot l'any i seguir donant visibilitat al turisme esportiu de territori.

Pere Aragonès a Sant Climent de Taüll
Pere Aragonès a Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí / Oriol Bosch

Aragonès ha visitat l'església de Sant Climent de Taüll, que enguany commemora els 900 anys de la seva consagració, juntament amb la de Santa Maria de Taüll. El Govern va acordar commemorar enguany aquesta fita per posar de relleu, recuperar i divulgar l'empremta d'aquestes esglésies romàniques en el patrimoni del país.