El Pla de Consum de Fruita a les Escoles arriba a l'Escola Ribagorçana del Pont de Suert

Aquest pla consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de 2n. cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) de centres educatius que ho demanin. És una iniciativa de la Unió Europea que es fa efectiva per una acció coordinada dels Departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

DSCN1868
photo_camera Repartiment de fruita a l’esmorzar Escola Ribagorçana del Pont de Suert. Foto: DARP.

Els objectius són oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar, informar sobre els beneficis de incrementar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l’estacionalitat, etc, i proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional. Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribueix fruita seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat.

Els centres educatius reben un calendari on s'indiquen les setmanes en què es farà la distribució dels productes seleccionats. Les escoles participants també desenvoluparan activitats complementàries al consum de fruita.