07.12.2021 |
Viure als Pirineus

OBITUARI

Mor als 62 anys Joan Perelada, exalcalde de la Vall de Boí

Joan Perelada va guanyar l'alcaldia en sis eleccions consecutives i va ser un dels impulsors de la declaració de les esglésies romàniques com a Patrimoni de la Humanitat
Joan Perelada
Joan Perelada al seu despatx de l'Ajuntament de la Vall de Boí/alcaldes.eu
Mor als 62 anys Joan Perelada, exalcalde de la Vall de Boí

L'exalcalde de la Vall de Boí Joan Perelada Ramon ha mort aquesta matinada als 62 anys a causa d'una malaltia. Quan semblaba que s'estava recuperant, fa pocs dies va tenir una recaiguda que ha acabat finalment amb la seva energia i vitalitat que sempre l'havia caracteritzat. Aquest dissabte, 27 de novembre, se li farà un reconeixement a Caldes de Boí.

Joan Perelada i Ramon va guanyar l'alcaldia de la Vall de Boí en sis eleccions consecutives. A les últimes eleccions municipals, de 26 de maig de 2019, va decidir no tornar a presentar-se. Joan Perelada es va presentar per primer cop a les eleccions municipals el 1995 i ho va fer amb l'Agrupació Electoral Independents de la Vall de Boí, aconseguint capgirar el mapa polític local d'aquell moment i substituint Andreu Fantova a l'alcaldia. 

Patrimoni Mundial de l’UNESCO

El 30 de novembre de l'any 2000, el conjunt romànic de les esglésies de la Vall de Boí va ser designat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La contribució de l'Ajuntament de la Vall de Boí i del seu alcalde en l'impuls d'aquest objectiu, ha estat un dels actius més importants del mandat de Joan Perelada. El 2016, les Falles del Pirineu, molt arrelades també a la Vall de Boí, també aconseguien ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En el marc del balanç dels vint-i-quatre anys de gestió municipal, Joan Perelada pot presentar com actiu l'impuls del Parc Nacional d'Aigüestortes amb la destinació Starlight. També cal destacar el Pla d'excel·lència Turística de 1996, el primer que es va atorgar a Catalunya, i el Pla de la Ribagorça Romànica (2007-2012), dotat amb 20 milions d'euros de recursos públics.

Mor als 62 anys Joan Perelada, exalcalde de la Vall de Boí
Comentarios