RESCAT DE MUNTANYA

Localitzen quatre israelians que van desaparèixer ahir al Parc Nacional d'Aigüestortes, a la Vall de Boí

Un dels excursionistes ha estat traslladat en helicòpter dels GRAE a l'Espitau Val d'Aran, a Vielha, amb una lesió al genoll.
Rescat Vall de Boí 3
photo_camera Rescat d'excursionistes israelians fa deu dies a la Vall de Boí / BOMBERS

Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest diumenge quatre israelians que van desaparèixer ahir a la nit al Parc Nacional d'Aigüestortes, a la Vall de Boí. Un dels excursionistes l'han traslladat en helicòpter dels GRAE a l'Espitau Val d'Aran, a Vielha, perquè presentava una lesió en un genoll.

Els Bombers van rebre l'avís ahir a les 21.07 hores, quan un treballador del refugi Joan Ventosa i Calvell, situat sobre l'Estany Negre, va alertar el 112 explicant que 4 israelians que havien d'arribar des del refugi d'Amitges no ho havien fet. Per la seva banda, els Pompièrs aranesos van informar que els quatre israelians s'havien aturat al refugi de Colomers perquè un d'ells s'havia fet mal en un genoll.

Aquest matí els Bombers han trobat aquesta persona ferida al refugi de Colomers i l'han portat en helicòpter a l'Espitau Val d'Aran, a Vielha, Els altres tres han continuat la marxa cap al refugi Joan Ventosa.

Es dóna la circumstància que fa deu dies els Bombers van rescatar uns altres excursionistes israelians que s'havien perdut també al Parc Nacional d'Aigüestortes, a la Vall de Boí. En aquella ocasió els excursionistes van avisar a través del 112 d'Israel.

comentaris