SERVEIS SOCIALS

L'Alta Ribagorça vol reforçar la plantilla de Serveis Socials i millorar la dotació pels ajuts d’urgència

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça sol·licita a Drets Socials més dotació pressupostària i un reforç de la plantilla amb personal tècnic i administratiu.
Eugènia Puig-gròs
photo_camera L'Alta Ribagorça vol reforçar la plantilla de Serveis Socials i millorar la dotació pels ajuts d’urgència / CCAR

Aquesta setmana, tècnics dels Serveis Socials del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça han mantingut diverses reunions de treball amb les direccions dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes i de Serveis Socials a l'Alt Pirineu i Aran.

Dimarts, la directora territorial d'Igualtat i Feminismes a l'Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau, va visitar les instal·lacions del Consell per conèixer les línies d'actuacions i el balanç del treball fet en l'anterior anualitat. Guivernau va felicitar el fet que el Consell Comarcal disposi d'una tècnica en equitat a la comarca en ser una de les poques comarques de muntanya en oferir-ho.

Eugènia Puig-gròs
L'Alta Ribagorça vol reforçar la plantilla de Serveis Socials i millorar la dotació pels ajuts d’urgència / CCAR

Aquest nou perfil professional, incorporat fa un parell de mesos, pretén incidir i treballar per a la incorporació de la perspectiva de gènere en l'agenda comarcal, amb l'elaboració i execució de polítiques i facilitant coneixements teòrics i pràctics als governs municipals per a la seva implementació.

Altrament, la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials, Eugènia Puig-gròs, juntament amb el coordinador de Drets Socials de l'Alt Pirineu i Aran, Josep Lluís Piqué, i altres càrrecs territorials, es van reunir dimecres amb els tècnics i la presidència del Consell per avaluar les accions dins l'àrea de treball. En aquest sentit, des de l'ens es va manifestar les dificultats en el desplegament de la llei de dependència i en l'increment considerable dels ajuts d'urgència en els últims anys. Per la qual cosa, es va sol·licitar més dotació pressupostària i un reforç de la plantilla amb personal tècnic i administratiu per abordar-ho. En aquesta línia, actualment hi ha serveis bàsics com el Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) infradotats que han de ser assumits pel Consell.

Totes aquestes necessitats van ser recollides pels directors territorials que es van mostrar predisposats a treballar-hi per una pròxima millora.