05.10.2022 |
Viure als Pirineus

L'Alta Ribagorça reactiva el programa Voluntariat per la Llengua

Aquest programa és una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística que té com a objectiu posar en contacte voluntaris que vulguin conversar en català.

plataforma
Participants de la plataforma per la llengua
L'Alta Ribagorça reactiva el programa Voluntariat per la Llengua

El dimecres 10 de maig va tenir lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça l'acte de presentació de les parelles lingüístiques que participen al Voluntariat per la llengua.  Aquest programa és una iniciativa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que té com a objectiu posar en contacte voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb alumnes dels cursos de català que necessiten reforçar l´aprenentatge oral.

Després d'un parell d'anys sense demanada, en aquesta edició s'han format dues parelles, amb aprenents procedents de Romania i de Galícia. El programa s'ha reprès gràcies a la participació de les alumnes del curs bàsic 3, que estaven molt interessades a trobar algú amb qui poder posar en pràctica tot el que van aprenent a classe.

A la presentació es va explicar el funcionament del programa i es van posar en contacte les parelles perquè ja es puguin conèixer i comencin a establir horaris i espais de trobada. També van rebre un material pensat per promoure el diàleg i la conversa, i alhora reforçar l’aprenentatge de la llengua a través de la lectura, són els quaderns de la col·lecció Parlem tu i jo, editats per la Direcció general de Política Lingüística i el CPNL.

L'Alta Ribagorça reactiva el programa Voluntariat per la Llengua
Comentarios