CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

L'Alta Ribagorça preveu plena ocupació als pobles amb falles durant els 7 caps de setmana que dura la festa del foc

La comarca espera rebre uns 21.000 visitants entre el 16 de juny i el 21 de juliol

Falles alta ribagorça
photo_camera Falles a l'Alta Ribagorça

Els pobles de l'Alta Ribagorça que celebren la Festa de les Falles tindran una ocupació turística que els situarà pràcticament a la plena ocupació durant els 7 caps de setmana que dura la festa del foc que s'iniciaran el 16 de juny a Durro i Senet i finalitzaran el 21 de juliol a Llesp. L'any 2017 es van comptabilitzar unes 21.000 persones que van gaudir de la festa de les falles a l'Alta Ribagorça durant els diferents caps de setmana i per enguany, ha explicat el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, que es preveu repetir amb una xifra similar de visitants. La temporada passada, la festa va comptar amb uns 1.800 fallaires, sense tenir en compte les falles infantils. Farrero ha explicat que la festa de les Falles ha estat des de temps remots una tradició profundament arrelada als pobles de l'Alta Ribagorça, la comarca que disposa de més pobles fallaires de Catalunya, 10 en total.

La presentació de la nova temporada de Falles 2018, ha tingut lloc aquest dimarts al Palau Robert de la Generalitat de Catalunya a Barcelona. La presentació de la temporada de Falles 2018 ha estat presidida pel director general de Turisme, Octavi Bono, qui ha explicat que ''les falles són una tradició que ens caracteritza i ens dona identitat. Una festa que, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i pel seu atractiu la fa ser un actiu molt important pels Pirineus.''

Novetats i calendari de falles a l'Alta Ribagorça

El president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha explicat que per aquesta nova temporada hi haurà tres novetats. D'una banda la senyalització dels camins que porten al Faro, el turó o Serrat des d'on es baixen les falles amb la finalitat que durant tot l'any la gent pugui fer excursions amb la família per veure i visitar des d'on es baixen les falles. En segon lloc ha explicat que el poble de Boí erigirà un monument al fallaire i en tercer lloc, el poble de Vilaller ha posat una falla de la seva tipologia a l'entrada de la població per retre un reconeixent a la Festa de les Falles i als fallaires.