TURISME

Taüll, Poble amb Encant de Catalunya

Aquesta distinció l’atorga l’Agència Catalana de Turisme a diferents pobles que tenen un “ encant” entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que pot arribar a enamorar o captivar el visitant.

Taüll, Poble amb Encant
photo_camera Taüll, a la Vall de Boí (Alta Ribagorça)/ACT

Després de diversos informes tècnics favorables el passat dia 13  de juny un comitè d’experts  seleccionat per l’Agència Catalana de Turisme, van considerar favorable la candidatura de Taüll, per formar part del segell de Poble amb Encant de Catalunya. Aquesta distinció l’atorga l’Agència Catalana a diferents pobles que tenen un “ encant” entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que pot arribar a enamorar o captivar el visitant.

Es valoren diferents aspectes del poble, tant arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals, socials i turístics. Taüll amb les dos esglésies romàniques  Patrimoni Mundial, Sant Climent i Santa Maria, la baixada de falles també Patrimoni de la Unesco, els balls tradicionals del tercer diumenge de juliol, la seva construcció de pedra i pissarra, els seus carrers empedrats, la seva activitat ramadera i sobretot la seva gent, ha convençut als tècnics i experts per formar part d’aquest segell.

El recent creat segell comença a funcionar amb 9 pobles certificats de tot el territori català, pobles que a partir d’ara compartiran en una xarxa ,les problemàtiques i també les diferents experiències que s’hi poden viure, així com un treball conjunt amb l’Agencia Catalana de Turisme per tal de fer-ne una promoció responsable.

L’Agència Catalana de Turisme amb el seu programa de marques i segells i davant de l’any del Turisme Cultural, proposa un pla d’accions, per tal de re valoritzar aquest petits nuclis, que un dels  requisits principals  és que son nuclis amb poca població i amb moltes possibilitats de crear una experiència turística de qualitat.

La Vall de Boí, afegeix la certificació de Taüll com a Poble amb Encant a la que ja té actualment de destinació de natura i muntanya en família.

comentaris