El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la nova imatge turística de l’Alta Ribagorça.
Segona ha explicat Maria José Erta, l'estratègia turística per aquest 2022 està enfocada a la promoció del turisme sostenible i experiencial amb la finalitat d'atreure visitants i dinamitzar l'activitat econòmica, complementant l'oferta dels tres municipis. La idea és aconseguir que es desestacionalitzi l’arribada de visitants a la comarca utilitzant les paraules clau: ‘fes’, ‘sent’ i ‘descobreix’ que encapçalaran cadascuna de les iniciatives de promoció de la marca que s’activaran
De la seva banda, Jordi Latorre ha destacat que aquesta nova iniciativa manté l’aposta per la potenciació del turisme “que va començar amb l’esquí, després amb la promoció del romànic i el turisme de muntanya, i ho ha sabut fer bé en la conservació del patrimoni i la promoció de la natura”.
Fins al moment, la comarca de l'Alta Ribagorça no disposava de cap marca turística que identifiqués la destinació i es treballava amb la imatge institucional. "Vam creure necessari poder fer una distinció i començar a actuar en una imatge i un eslògan que ens permetés aglutinar i difondre l'àmplia oferta turística dels tres municipis de la comarca", ha afegit.
El protagonisme de la marca, que ha estat dissenyada per l'estudi de disseny Latipo de Lleida, recau a les lletres amb diferents mides, alçades i composicions, per destacar valors diferencials i característics propis; i va acompanyada del claim "Territori, Patrimoni i Tradició". Els seus creadors detallen que la nova marca representa la diversitat de pobles i els imponents cims que formen part de la comarca, juntament amb la gran riquesa del territori, del patrimoni i de la tradició.
El nou logotip ja s'ha implantat en accions de promoció com és la campanya de Falles, les campanyes de visualització d'exteriors amb ALSA i FGC i en la reedició de material de difusió turístic i cultural.
Nous productes turístics
En la nova estratègia turística, una de les accions més potents d'enguany és la creació d'un nou producte de gamificació amb la finalitat de promoure la descoberta dels nuclis antics. Es proposen tres rutes que portaran al visitant a recórrer el nucli antic del Pont de Suert, Vilaller i diverses localitzacions de la Vall de Boí a través d'una història centrada en el essers llegendaris de les bruixes dels Carantos i les encantàries de la Vall de Boí. El públic visitant s'haurà de descarrega l'APP Adventuriq o escanejar un QR i escollir alguna o les tres missions i els reptes de cadascuna d'elles. Cada missió resolta té premi com ara regals o entrades a equipaments turístics del territori.
També es mantenen accions ja consolidades com l'edició dels Solistes a l'Alta Ribagorça, i com a novetat, s'està acabant de dissenyar la promoció del nou producte cultural Més Romànic, amb una elecció de 12 construccions romàniques de l´Alta Ribagorça no incloses en el Patrimoni Mundial de la UNESCO ubicades, en la seva major part en llocs de gran bellesa, poc massificat, que complementen al conjunt Romànic de la Vall de Boí.
Aquest projecte, iniciat l'any 2021, en el que hi ha col·laborat l'àrea de noves tecnologies, promoció econòmica i turisme, inclou, d'una banda, la creació d'un audiovisual promocional i de l'altra, creació d'una xarxa de localitzacions i itineraris per fomentar l'ampliació de l'oferta turística territorial, completant-la amb la publicació d'un llibret informatiu, així com activitats de dinamització.