SENDERISME

La 7a edició del Vall de Boí Trek Festival ja té programació

El Trek Festival constarà d’activitats adreçades tant a les famílies amb infants, al públic adult com per a aquells que busquen un senderisme de més llarga distància.
OSCAR RODBAG-PN - Aigüestortes (106)
photo_camera Parc Nacional d'Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici / Arxiu Patronat Vall de Boí /Òscar Rodbag

El cap de setmana del 7 al 9 d’octubre, la Vall de Boí celebrarà la 7a edició del Vall de Boí Trek Festival, amb una programació ben variada. El Trek Festival constarà d’activitats adreçades tant a les famílies amb infants, al públic adult com per a aquells que busquen un senderisme de més llarga distància. El programa que ja està disponible tant a l’espai web vallboi.cat, com a la web festivalssenderismepirineus.cat, i tindrà com a tret de sortida, d’una xerrada sobre la geografia dels estanys els d’avui i els que hi van ser. Dissabte, s’iniciaran els itineraris a peu per interpretar i descobrir la natura que ens envolta, observar els arbres gegants del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, de llegendes, de falles i cabanes de pastor, de romànic i estrelles i tast de producte local.

Romànic i Falles foto1
Romànic i Falles / Arxiu Patronat Vall de Boí /Òscar Rodbag

A més, diumenge podrem conèixer les aigües del Balneari Caldes de Boí, pujarem la nostra primera muntanya, redescobrirem el romànic i farem una cursa d’orientació als voltants del Salencar de Barruera, un espai d’interès natural. Així mateix, i com a novetat d’aquest any, s’inclou una ruta guiada al Parc Nacional d’Aigüestortes amb E.bike, una modalitat responsable i respectuosa amb el medi ambient.

Els Festivals de Senderisme ja van donar el seu tret de sortida el passat cap de setmana, 14 i 15 de maig amb el Festival Camina el Berguedà, i aquest any comptarà amb 12 festivals i s’allargaran fins al mes d’octubre arreu del Pirineu.

El Salencar de Barruera. Vall de Boí, juliol de 2019.
El Salencar de Barruera a la Vall de Boí / Arxiu Patronat Vall de Boí /Òscar Rodbag

La pretensió dels Festivals de Senderisme i així també del Vall de Boí Trek Festival, no és altra que donar a conèixer el territori de la mà dels guies locals afavorint un turisme responsable i respectuós amb la natura i la població local. L’Institut de Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran s’encarrega de coordinar i fer la promoció conjunta procurant que tots els festivals compleixin uns mateixos criteris i que compta amb el suport de la Marca Turística Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Barcelona.

comentaris