HOMENATGES

Drets Socials lliura la medalla centenària a Josefa Panadés Serés, mestra i veïna de Vilaller

En l’acte de reconeixement també ha participat l’alcaldessa del municipi, Maria José Erta.
Medalla Vilaller
photo_camera Acte de lliurament de la medalla centenària a Josefa Panadés. / govern.cat

El director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, ha lliurat una medalla centenària a Josefa Panadés Serés, veïna de Vilaller (Alta Ribagorça), que va complir els 100 anys el passat 19 de març de 2022. En l’acte també ha participat l’alcaldessa del municipi, Maria José Erta.

Josefa Panadés va néixer en una família de pagès a Torre-serona (Segrià). Va estudiar la carrera de magisteri i va exercir de mestra durant més de quaranta anys, al principi arreu de Catalunya i a partir dels anys cinquanta a Vilaller. A l’escola era coneguda com a Doña Pepita i guarda molt bons records dels nens i nenes de la comarca, per exemple quan venien a buscar-la a casa cada matí per acompanyar-la a classe.

La Josefa es va arrelar a Vilaller en casar-se amb el Leonard i formar una família. És una persona forta, lluitadora i independent, d’esperit alegre, que gaudeix de la seva família i participa activament de la vida social i comunitària del poble, com ara el vídeo local del dia de la dona del passat 8 de març.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Drets Socials. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.