MÓN RURAL

L’Alta Ribagorça acull la iniciativa Benvinguts a Pagès del 9 al 10 de juny

La iniciativa 'Benvinguts a Pagès' impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i que compta amb el suport del Consell Comarcal i de productors i empresaris de la comarca.

Benvinguts a Pagès '18
photo_camera Una visita de 'Benvinguts a Pagès/CCAR

Del 9 al 10 de juny, l’Alta Ribagorça acull la iniciativa Benvinguts a Pagès impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i que compta amb el suport del Consell Comarcal i de productors i empresaris de la comarca.

Durant els tres dies, s’han programat diverses activitats amb l’objectiu d’ensenyar com i on es produeix allò que mengem. Les explotacions agràries Casa Farré d’Avall i la Formatgeria de Taüll se sumen a la iniciativa per mostrar, respectivament, el procés d’engreix de vaques o l’elaboració de formatges. També el Parc de les Olors, ubicat a Vilaller, obrirà les portes de la finca agrícola de plantes aromàtiques i medicinals.

Sota l’etiqueta de producció ecològica, les explotacions mostraran el procés d’elaboració dels seus productes i donaran l’opció de comprar in situ. Per reforçar la campanya, diversos establiments hotelers faran descomptes d’entre un 10 i un 15%. En alguns casos hi ha la possibilitat de  visitar de forma gratuïta les explotacions ramaderes pròpies  o collir productes d’hort ecològics per degustar-los a taula.  En aquest sentit, el restaurant Edelweiss del Pont de Suert oferirà productes de proximitat als menús .

Les empreses que formen part d’aquesta iniciativa són: Casa Farré d’Avall (Barruera), La Formatgeria de Taüll (Taüll), Parc de les Olors-Prat de Sala (Vilaller), Apartaments la Peguera (Boí), Balneari Caldes de Boí, Casa Coll (Barruera), Casa Hortal-Pubill (Barruera), Hotel Farré d’Avall (Barruera), Hotel Flor de Neu (El Pont de Suert), Restaurant Edelweiss (El Pont de Suert), La Rutlla (Barruera), Carnisseria Elena (El Pont de Suert), Casa Quintana (Llesp), Casa colònies Casa Llavasa (Durro), La Bordeta ( Taüll), Casa Dula (Pla de l’Ermita) i el Portal del Romànic (Llesp).