INFRAESTRUCTURES

Forestal Catalana inverteix prop de 200.000€ en la instal·lació d'un dic flexible a la Vall de Boí

Les obres s’inscriuen dins d’un conjunt de correccions hidrològiques, amb l’objectiu de protegir el nucli urbà i les infraestructures d’Erill la Vall.
Dic flexible Vall de Boí 1
photo_camera Forestal Catalana inverteix prop de 200.000€ en la instal·lació d'un dic flexible a la Vall de Boí / @AjValldeBoi
Forestal Catalana inverteix gairebé 200.000€ en la col·locació d'un dic flexible de quasi 70 metres de longitud i fins a 6 metres d'alçada com a part de les mesures de protecció i correcció hidrològica davant els corrents d’arrossegalls a l’esllavissada d'Erill la Vall.

Aquestes obres, que s’estan executant actualment, s’inscriuen dins d’un conjunt de correccions hidrològiques iniciades als anys 50 del segle passat amb l’objectiu de protegir el nucli urbà i les infraestructures d’Erill la Vall. A més de millorar la seguretat i la protecció de la zona, el nou dic flexible contribuirà també a la millora de la funcionalitat de les infraestructures basades en la natura (NBS) instal·lades en el marc del projecte Europeu Phusicos, finalitzat just fa un any.

El dic flexible que s’instal·la no només suposa una millora significativa en la protecció contra els arrossegalls, sinó que també representa un avanç en la integració de solucions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Aquest tipus de dic permet una major adaptabilitat i resistència davant les condicions canviants del terreny, oferint una solució més duradora i eficient.

Dic flexible Vall de Boí 2
Forestal Catalana inverteix prop de 200.000€ en la instal·lació d'un dic flexible a la Vall de Boí / @AjValldeBoi

El projecte Phusicos, en el qual es basa part de l’actuació actual, ha estat clau per a la implementació d'infraestructures naturals a la Vall de Boí. Aquest projecte europeu ha proporcionat solucions innovadores que han contribuït a la gestió sostenible del territori, posant en valor les estratègies de mitigació de riscos naturals a través de la utilització de recursos naturals.

Aquesta inversió representa un compromís ferm amb la protecció del nostre patrimoni natural i urbà. Les obres realitzades no només ofereixen una solució immediata als riscos d’esllavissades, sinó que també miren cap al futur amb la implementació de tecnologies sostenibles i respectuoses amb el medi ambient."

Amb la finalització d’aquestes obres, Forestal Catalana reafirma el seu compromís amb la protecció i la millora de les infraestructures de la Vall de Boí, assegurant alhora la preservació del medi natural i la seguretat dels seus habitants.