25.09.2022 |
Viure als Pirineus

TECNOLOGIA

La fibra òptica arriba a la Vall de Boí de la mà de l'operadora Adamo

Segons l'Ajuntament de la Vall de Boí, durant els mesos de novembre i desembre s'iniciaran els treballs de desplegament, al gener es farà l'activació i al febrer ja es podrà començar amb les altes als que ho sol·licitin.
Vall de Boí ajuntament
Ajuntament de la vall de Boí a Barruera / FS
La fibra òptica arriba a la Vall de Boí de la mà de l'operadora Adamo

Els veïns i veïnes del municipi ribagorçà de la Vall de Boí, podran accedir a la fibra òptica de la mà de l'operadora Adamo. Així ho ha anunciat aquest diumenge l'Ajuntament de la Vall de Boí a través de la seua web municipal. Segons l'Ajuntament, durant els mesos de novembre i desembre s'iniciaran els treballs de desplegament, al gener es farà l'activació i al febrer ja es podrà començar amb les altes als que ho sol·licitin.

Així, Adamo, amb seu en Barcelona, serà l’operador que desplegarà Internet d’alta velocitat al municipi ribagorçà, que compta amb una població de 1.019 habitants, una superfície de 219,49 Km2 i una densitat de 4,6 habitants per Km2. En concret, la companyia instal·larà a la Vall de Boí el senyal més ràpid que existeix avui en dia en el mercat (1.000 Mb).

L'Ajuntament de la Vall de Boí ha comunicat a la població que per a qualsevol dubte o ampliació d'informaciói, cal contactar amb Carme Ariza - 628 93 97 11 - [email protected] o a través del mateix ajuntament: correu-e: [email protected] Telf: 973 694 000

Ajudes PEBA per a Catalunya: 6,4 milions

Aquest creixement es recolzarà, d’una banda, en les pròpies inversions que farà Adamo. Per un altre, l’expansió serà possible gràcies a les subvencions del Programa de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA) del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que està cofinançat per la Unió Europea (UE). En conjunt, Adamo és adjudicatari de 80 milions d’euros per a desplegar fibra òptica en 500.000 habitatges. D’aquest pressupost, 6,4 milions es destinaran a la instal·lació a Catalunya d’aquesta infraestructura clau per facilitar, així, la comunicació dels ja citats més de 114.000 llars. 

Avantatges de la fibra òptica d’Adamo

Els temps actuals -marcats pel coronavirus- exigeixen a les companyies de telecomunicacions que siguin capaces de satisfer l’enorme demanda que existeix de comptar amb una connexió a Internet de qualitat. Per això, com ja s’ha assenyalat, Adamo ofereix la fibra òptica més ràpida del mercat (1.000 Mbps), que es tradueix en poder teletreballar amb una connexió estable, mantenir videoconferències sense talls, estar més a prop dels familiars i amics que viuen lluny, passar cites mèdiques a distància, comprar a través d’Internet, tenir la possibilitat d’accedir a educació de manera remota o veure sèries o gaudir de videojocs on line, entre altres opcions.

Les mateixes oportunitats per a l’àmbit rural

Així mateix, l’empresa continua amb el seu suport a la connectivitat en les zones rurals. El compromís d’Adamo és clar: portar la fibra òptica a tots els racons de la regió, també a entorns històricament oblidats. D’aquí ve que la companyia s’estigui convertint en l’operador de referència del camp català, oferint servei en les poblacions a les quals altres no arriben.

Un pla d’expansió per valor de 250 milions

Això és possible gràcies a un ambiciós pla d’expansió que aconsegueix els 250 milions d’euros, els resultats dels quals són els ja 10.000 quilòmetres de xarxa pròpia que té Adamo i comptar amb la tecnologia necessària per a connectar al món rural, gràcies a les quals Adamo ja ofereix servei en 700 municipis de tot l’Estat.

Adamo Fiberhood

Amb l’objectiu, precisament, de dotar de fibra òptica d’alta velocitat a les zones més apartades, la companyia disposa d’una innovadora eina: Adamo Fiberhood. Es tracta d’un sistema mitjançant el qual, només amb la petició conjunta de 30 veïns a través d’una senzilla web, és suficient perquè l’empresa desplegui la fibra òptica en el seu municipi. D’aquesta manera, Fiberhood se situa com un dels instruments clau que permet a Adamo arribar a llocs als quals altres operadors no arriben, tenint cada poble el seu propi grup.

Sobre Adamo

Adamo, amb seu a Barcelona, és un operador de vocació nacional, però amb un enfocament de negoci regional i local. Present en el mercat espanyol des de 2007, la companyia dóna prioritat a les àrees rurals i a les noves zones urbanes amb una alta densitat de població, proporcionant la fibra òptica més ràpida del mercat (1.000 Mbps). EQT Partners, el fons d’inversió i soci majoritari d’Adamo, recolza el seu actual pla d’expansió, potenciat a principis de 2020 amb 250 milions. Així mateix, Adamo és el principal adjudicatari del Programa de Banda Ampla a Nova Generació (PEBA-NGA 2020-2022), finançat per l’Estat i la UE, havent rebut 80 milions en subvencions per a portar Internet d’alta velocitat a prop de 500.000 llars situades en zones rurals de 20 províncies. Gràcies a comptar amb infraestructura pròpia, a més d’Internet, Adamo proporciona als clients telefonia fixa i mòbil, així com serveis per all mercat empresarial i majorista.

Més informació en la seva pàgina web www.adamo.es i en Twitter @adamo_es

La fibra òptica arriba a la Vall de Boí de la mà de l'operadora Adamo
Comentarios