27.10.2021 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

Famílies de la Vall de Boí fa 9 dies que no porten els fills a l'escola

Els pares confien que aquest dijous es desencalli la situació en una reunió amb Educació i s'aturi la protesta per la reincorporació d'un docent.
Sonia Bruguera Escola AJUNTAMENT-VALL-BOI
L'alcaldessa Sònia Bruguera, el primer dia de classe a l'Escola de la Vall de Boí/ AJUNTAMENT
Famílies de la Vall de Boí fa 9 dies que no porten els fills a l'escola

Les famílies de la Vall de Boí (Alta Ribagorça) ja fa nou dies que no porten els seus fills a l'escola com a senyal de protesta per la reincorporació d'un docent amb qui estan en desacord. En total són 25 alumnes de P3, P4 i P5. La protesta va començar el passat dia 11 de gener i confien que aquest dijous es pugui desencallar després de mantenir una reunió amb inspecció d'Educació. Els pares ja van demanar al setembre la substitució del professor per "falta de confiança" i "problemes de convivència". El setembre passat, el docent en qüestió va agafar la baixa dos dies després de començar el curs, després que les famílies es neguessin a portar els infants a l'escola ubicada a Barruera mentre hi fos ell.

El Departament d'Educació manté a la professora substituta del docent de l'escola de la Vall de Boí i treballa per trobar una solució a aquesta situació, amb la mediació d'inspecció, l'ajuntament de la localitat i la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.

De fet, els alumnes de l'escola de la Vall de Boí ja van començar el curs escolar actual més tard que la resta d'alumnes del país. I és que, malgrat que el centre va obrir les portes amb normalitat, alguns pares i mares no van portar els seus fills a l'escola fins al cap de dos dies, quan van conèixer que el docent havia agafat la baixa.

Ja llavors, les famílies van demanar a Educació que canviés el professor, però el Departament només va oferir la contractació d'un supervisor. L'AMPA va sol·licitar la substitució del docent per "falta de confiança" i "problemes de convivència" viscuts el curs 2013-2014. En aquell moment el Departament va assignar a una professora de reforç perquè li supervisés la feina de prop, mesures que al setembre van reclamar de nou. Així mateix, l'AMPA va explicar que centres de Sort, la Vall Fosca o Tremp també van tenir "problemes" amb aquest docent que van marcar, ja aleshores, l'inici del curs escolar amb protestes similars.

Els pares també van recordar que l'any 2017 Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una "evidència de falta de competències professionals".

Famílies de la Vall de Boí fa 9 dies que no porten els fills a l'escola
Comentarios