EMERGÈNCIES

Presenten el nou pla de cobertura d’emergències mèdiques a l'Alta Ribagorça de cara al 2025

Incorporaran un nou servei d'ambulància presencial a la Vall de Boí, que estarà disponible 12 hores al dia durant l'estiu i 8 hores durant l'hivern.
emergencies
photo_camera Es presenta el nou pla de cobertura d’emergències mèdiques a l'Alta Ribagorça de cara al 2025 / CCAR

El nou pla de Model d'Atenció i Trasllat Sanitari (MATS), que entrarà en vigor en 2025, suposarà una millora considerable a la cobertura d'emergències mèdiques a la comarca. Així ha quedat palès aquest matí durant l'explicació que el Cap Territorial del SEM, Josep Ramon Ropero, i el gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, han fet a la seu del CAP del Pont de Suert, davant les autoritats convocades, entre elles, el president del Consell Comarcal, Albert Palacín i l'alcaldessa del municipi, Iolanda Ferran.

Els nous canvis respecte al model actual, incorporaran un nou servei d'ambulància presencial a la Vall de Boí, que estarà disponible 12 hores al dia durant l'estiu i 8 hores durant l'hivern.

emergencies
Es presenta el nou pla de cobertura d’emergències mèdiques a l'Alta Ribagorça de cara al 2025 / CCAR

Quant al servei d'ambulància polivalent actual, aquest passarà d'estar 24 hores localitzable a 12 hores presencial. Aquesta millora també recaurà a la borsa d'hores disponibles en el servei d'unitat de suport vital bàsic (SVB), que serà de 2.240 hores, i en l'avançat (SVA), de 1.080 hores, la qual millorarà en l’equipament.

La Unitat de suport vital bàsic (SVB) són ambulàncies dotades d'un equip assistencial format per dues persones tècniques d'emergències sanitàries, mentre que les de tipus avançat està format per personal en medicina, infermeria i transport sanitari, entre altres.

Tanmateix, el president, Albert Palacín, ha manifestat novament la necessitat de disposar a la comarca del servei nocturn d’helicòpter davant de qualsevol emergència.

Aquestes millores són el resultat d'un exhaustiu estudi a l’ Alt Pirineu i Aran durant sis anys i es preveu que entrin en funcionament de cara al 2025.