EMERGÈNCIES

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la Central Hidràulica de Llesp, a l'Alta Ribagorça

A la situació d’emergència s’ha fingit una situació de risc que afectaria un regulador de turbina d’un dels grups hidroelèctrics de la instal·lació, amb un vessament d’oli.

unnamed (7)
photo_camera Endesa realitza un simulacre d'incendi a la Central Hidràulica de Llesp / ENDESA

Endesa, a través de la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre d’emergència a la central hidràulica de Llesp, situada al terme municipal d’El Pont de Suert, a la comarca de l’Alta Ribagorça. Aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

unnamed (6)
unnamed (6)

L’alerta s’hauria activat a mig matí quan s’hauria detectat un incendi al regulador de la turbina del Grup 1 de la central, que hauria provocat un vessament d’oli a la planta de turbines, arrel del trencament del dipòsit de la màquina. Aquesta situació ha permès comprovar, per tant, el sistema de detecció d’incendis a l’interior de la central i verificar que tots els avisos i el sistema de comunicacions funcionessin com cal. Per a fer més versemblant el simulacre fins i tot s’ha utilitzat un pot de fum artificial a prop del regulador sinistrat. Al tractar-se d’un exercici intern, en aquesta ocasió no hi han participat serveis d’emergència.

Aquesta acció es suma als assajos convencionals que, des del 2003, es duen a terme set vegades cada any a les instal·lacions d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’evitar incidents i saber com actuar de manera segura i efectiva

En aquest simulacre s’han implicat tots els estaments d’Enel Green Power afectats. Això és, l’Equip d’Intervenció, el cap d’Intervenció i el cap d’Emergència, a més a més del personal tècnic de la instal·lació i un grup d’observadors. L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Emergència de la Companyia, de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants.