09.12.2022 |
Viure als Pirineus

EMERGÈNCIES

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la Central Hidràulica de Llesp, a l'Alta Ribagorça

A la situació d’emergència s’ha fingit una situació de risc que afectaria un regulador de turbina d’un dels grups hidroelèctrics de la instal·lació, amb un vessament d’oli.

unnamed (7)
Endesa realitza un simulacre d'incendi a la Central Hidràulica de Llesp / ENDESA
Endesa realitza un simulacre d'incendi a la Central Hidràulica de Llesp, a l'Alta Ribagorça

Endesa, a través de la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre d’emergència a la central hidràulica de Llesp, situada al terme municipal d’El Pont de Suert, a la comarca de l’Alta Ribagorça. Aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

unnamed (6)
unnamed (6)

L’alerta s’hauria activat a mig matí quan s’hauria detectat un incendi al regulador de la turbina del Grup 1 de la central, que hauria provocat un vessament d’oli a la planta de turbines, arrel del trencament del dipòsit de la màquina. Aquesta situació ha permès comprovar, per tant, el sistema de detecció d’incendis a l’interior de la central i verificar que tots els avisos i el sistema de comunicacions funcionessin com cal. Per a fer més versemblant el simulacre fins i tot s’ha utilitzat un pot de fum artificial a prop del regulador sinistrat. Al tractar-se d’un exercici intern, en aquesta ocasió no hi han participat serveis d’emergència.

Aquesta acció es suma als assajos convencionals que, des del 2003, es duen a terme set vegades cada any a les instal·lacions d’arreu de Catalunya amb l’objectiu d’evitar incidents i saber com actuar de manera segura i efectiva

En aquest simulacre s’han implicat tots els estaments d’Enel Green Power afectats. Això és, l’Equip d’Intervenció, el cap d’Intervenció i el cap d’Emergència, a més a més del personal tècnic de la instal·lació i un grup d’observadors. L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Emergència de la Companyia, de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants.

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la Central Hidràulica de Llesp, a l'Alta Ribagorça
Comentarios