CANVI CLIMÀTIC

Estudiants universitaris alemanys visiten l’esvomegada d’Erill la Vall per conèixer el projecte Phusicos

Un grup estudiants de post doctorat de la universitat «TUM, Universitat Tècnica de Munich» visiten l'esvomegada d’Erill la Vall, com a cas d’estudi del projecte europeu Phusicos.
IMG-20220409-WA0000
photo_camera Estudiants de la universitat «TUM, Universitat Tècnica de Munich» visiten l'esvomegada d’Erill la Vall/vallboi.org

El barranc d’Erill s’incorpora com a cas d’estudi al projecte europeu Phusicos per reduir el risc d’esllavissades durant crescudes o pluges intenses que poden afectar el poble d’Erill la Vall. Des d’enguany i fins a principis del 2023 s’estudiaran solucions basades a la natura que afavoreixen l’estabilització de la morrena i evitin el flux de detritus recurrents sobre l’àrea urbana. Phusicos és un projecte europeu d’investigació aplicada que treballa per a demostrar com es poden prevenir riscos naturals i esdeveniments climàtics extrems aprofitant els serveis que ens ofereix la natura.

IMG-20220409-WA0004
Estudiants de la universitat «TUM, Universitat Tècnica de Munich» visiten l'esvomegada d’Erill la Vall/vallboi.org

La intervenció, amb finançament de la Unió Europea sota el programa Horitzó 2020-PUSICOS, és promoguda per l’Ajuntament de la Vall de Boí amb el recolzament de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic de la Comunitat de Treball del Pirineus i l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, qui cofinançarà l’experiència amb el Fons Climàtic creat amb la Llei Catalana de Canvi Climàtic 16/2017.

Donant continuïtat a les accions d’aquest projecte europeu de recerca H2020-PHUSICOS, entre elles l’organització de l’escola d’estiu practica, aquest dissabte dia 9 d’abril un grup estudiants de post doctorat, l’avantguarda de la investigació, de la universitat «TUM, Universitat Tècnica de Munich» que estan interessats en el projecte, han vingut a visitar l’Esvomegada d’Erill i el prototip de mur kainer demostratiu que s’hi ha col·locat, per veure in situ un exemple pràctic de solucions basades en la natura orientades a disminuir els riscos naturals.