27.10.2021 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Els veïns i veïnes i de la Vall de Boí ja han escollit 12 propostes per als pressupostos participatius

Destaca la rehabilitació del sistema tèrmic de la llar d’infants, la millora del patí de l’escola, la substitució de les calderes de l’escola i la millora i adequació de l’escola de música

1633082113628
L'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, presentant els pressupostos participatius / vallboi.cat
Els veïns i veïnes i de la Vall de Boí ja han escollit 12 propostes per als pressupostos participatius

Dijous passat es va celebrar l’Ajuntament de la Vall de Boí,  la tercera de les fases del procés de pressupostos participatiusper a l’anualitat 2022. Amb una  convocatòria a una jornada participativa oberta a tota la població, va aplegar una trentena de persones físiques així com representants d’associacions de veïns dels pobles de la vall. Durant la jornada s’havien de decidir entre 10 i 15 propostes que formarien el Top 10 d’accions, 12 de les quals van passar a la fase final.

Recordem que en la primera fase d’aquest procés, es van recollir 207 propostes, considerant-les com una molt bona resposta per part de la població, i d’aquestes se’n van validar37 tècnicament viables. Les propostes sempre han de referir-se en matèria d’inversió necessàries per al municipi, com construccions d’equipaments, reformes o millores d’equipaments de titularitat municipal, millora d’espais públics, mobiliari urbà... Tot això amb la condició de donar resposta a necessitats concretes i d’acord amb els plans municipals aprovats de competència municipal dins del marc jurídic legal.

1633082113622

De les 12 propostes finals, destacarien la rehabilitació del sistema tèrmic de la llar d’infants, millora del patí de l’escola per a les necessitats d’esbarjo dels alumnes, substitució de les calderes de l’escola més eficients i la millora i adequació de l’escola de música entre altres.

Encara queda una quarta fase per finalitzar el procés, la votació final es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre i tothom a partir dels 15 anys i empadronats al municipi, podrà exercir el seu dret a vot en línia o presencialment. La cinquena de les fases ja serà l’any 2022 amb l’execució de les propostes guanyadores.

Els veïns i veïnes i de la Vall de Boí ja han escollit 12 propostes per als pressupostos participatius
Comentarios